pátek 7. července 2017

lid bundestag

Komplete Entmachtung aneb lid konečně už mimo hru

Německý parlament, který je už spíš adorativní klakou polodiktátorky, schválil tyto dny, kdy se mediální pozornost Němců upírá na setkání dvacítky popř. na řádění protestující levicové luzy doprovázející toto setkání, řadu podivných zákonů. Definitivně to zavře kapitolu „demokracie“ v Německu, podobá se to schvalování zákonů v německém parlamentu v letních měsících 1933.
    Manželství pro všechny. Cenzurní zákon aneb trojský kůň ve státních rukou. Kniha jako kniha.  Témata diskutují média stojící vně státního dohledu a subvencí. 
    Legislativní perioda Bundestagu téměř skončila a pozornost všech je zaměřena na setkání dvacítky v Hamburku, a tak si mocenská mafie nechala schválit zákony, které by mohly vzbudit nevoli občanů. 
    Manželství pro všechny, zákon není přesně formulován v intencích manželství pro homosexuály, ale má širší aspiraci, otvírá dveře pro polygamii a manželské svazky s dětmi.
    NetzDg aneb cenzurní zákon: Nepohodlné nebo kritické názory mohou být během 24 hodin cenzurovány nebo pokutovány (poskytovatelé služeb) až 50 miliony eur. Při schvalování zákona nebyly přítomny víc než tři čtvrtiny poslanců, přesto nohsled Merkelové a předseda sešlosti Lambert prohlásil, že Bundestag je oprávněn rozhodovat. Zajímavé - právní experti naznali, že k platnému rozhodování sněmu je potřeba přítomnost alespoň poloviny poslanců, avšak pokud žádná frakce nebo 5% nepřítomných poslanců jednání nezpochybní, rozhodnutí platí. (Rozhodnutí polodiktátorky platí apriori vždy, neboť nikdo z poslanců nikdy neprotestuje.)
   Tajní mohou nainstalovat privátním osobám do počítačů nebo smartphonů státní virus, dříve něco podobného platilo pouze pro podezřelé z teroru.
    Tajně vám mohou tajní kontrolovat vaši komunikaci s vnějším světem, online vám mohou proniknout do computeru. Velmi spektakulární záležitostí je instalace šifrovaného programového segmentu typu trojského koně v aplikacích např. WhatsApp a v computerech, aby případné sledování privátní komunikace bylo vůbec možné. Podle zákona pokud je to nutné, mohou se použít všechny technické prostředky k proniknutí do informačního systému dané osoby.
   Poskytovatel informační služby nemá právo vznést námitku. Digitální sdružení v této souvislosti varují před nepředvidatelnými důsledky zákona. Poskytovatelé služeb vyvíjí totiž maximální snahu o co nejvyšší bezpečnost datových přenosů a ochrany dat, pokud do těchto systémů budou pronikat málo kompetentní a ideologicky narušení státní byrokrati, celý systém datové komunikace se může zbortit. Navíc to otevře cestu dovedným digitálním kriminálníkům, aby lehce pronikli do systému datové komunikace.
   Pokud ve vás soused nebo partajní sekretariát (anti)fašistů rozpozná nacisty, okamžitě máte ve stroji trojského koně a kamery vašeho computeru a smartphonu vás snímají, aniž to tušíte.
    25. června zrušili poslanci paragraf zákona STUmgBG o ochraně bankovního tajemství. Podle paragrafu museli finanční úředníci zohledňovat „důvěrný vztah mezi bankovním institutem a klientem“. Ode dneška mohou finančáci (nejen to, i na ně napojeny další úřady) listovat v kontech občanů a studovat sebebanálnější položky bankovních pohybů. Nejlepším bankou v Evropské unii se asi opět stane stróžok, je bezpečný před bankovními podvodníky, financúřadem i před evropskounijnímy zákony.
    A na závěr svého zrychleného schvalování schválil Bundestag velmi podivný zákon o copyrightu. Die Neue Zürcher Zeitung (NZZ) napsal, že se jedná o vyvlastňování a podle listu má Německo ve vedení exekutivy a parlamentu inteligenční problém. Knihovny a jiné instituce mohou bez ohledu na nakladatelství a autorská práva za minimální cenu rozšiřovat (prodávat) naskenované knihy. Socialismus v digitální provenienci píše NZZ. Úžasná idea, bezcenné publikace a superkvalitní knihy mají mít stejnou (minimální) cenu. 
 


Žádné komentáře: