sobota 29. července 2017

general vincenzo santo

Il generale Vincenzo Santo

Čtyřhvězdičkový italský generál jednoduše a jasně odkopl v il Giornale  nehorázné lži evropskounijní mafie o „uprchlících“. Italská armáda během pár dnů může bez problémů zarazit africko-arabskou invazi do Itálie. Všichni normálně myslící si to mysleli již dávno.
   Stačí použít armádu na to, k čemu je určena: chránit hranice. Tvrzení politruků EU a jejich národních odnoží, že imigrace je „epochální fenomén, který se nedá zastavit“ je nepravdivé, řekl generál.
   Generál Vincenzo Santo není leckdo, ex numero dvě v Afghánistánu, náčelník štábu Isaf, významný stratég v ministerstvu obrany. Máme nástroje, kterými dokážeme kontrolovat libyjské pobřeží, aniž bychom se tam vylodili. Imigrační vlny se koncentrují kolem Tripoli, Fezzanu, jižní oblasti východní Libye a zóny Aidabiye. Kontrolovat tyto zóny je snadnější než se soudí. Na prvním místě se musí blokovat lodi Ong, aby se jim zabránil přístup k pobřeží, pak musí speciální jednotky udeřit na domicília pašeráků, zatknout je a transferovat do italských věznic. Toto všechno bez požehnání nějakých mezinárodních organizací a beze strachu, že narušujeme něčí suverenitu. Naše vlastní suverenita je zraňovaná každou neitalskou lodí, která nám doručuje nežádaný lidský materiál. Přesně: pokud budeme chtít, Itálie může udeřit a likvidovat pašerácké cesty lidí a učinit konec obrovské invazi. 
     Generál se netají tím, že v armádě narůstá nespokojenost s počínáním vlády. „Moji kolegové a spolupracovníci jsou naplněni stejným hněvem, který jímá většinu občanů. Jak můžete mít důvěru v instituce, když ilegální imigrant, který pobodá policistu v Miláně, je propuštěn z basy a poté snad odsunut? Možná se vrátí. Dovedu si představit frustraci těch, kteří mají v ulicích zajišťovat bezpečnost občanů.“
    Generál si nemyslí, že vytvoření táborů pro imigranty v Africe je užitečné: “Ztratíme tam spoustu peněz, různé kmeny si rozdělily území a hrají často dvojí hru, nemohou zajistit gesci eventuálních táborů. Spolupracujme s Tunisem, Egyptem a Alžírskem."
   Generál se domnívá, že pořádkové jednotky v Itálii musí zlepšit kapacitu - zadržet nelegálního imigranta a letecky ho dopravit tam, odkud přišel. Pořádkové síly musí mít k dispozici i italské konzuláty a musí rychle identifikovat ilegála, který se odmítá legitimovat, popř. mu doklady byly ukradeny. Generál Santo: „Jsem přesvědčen, že je možné zjistit národnost imigranta, pokud se zbavíme vlastní pohodlnosti.“ 
Komentář čtenáře Borg52.
   Kéž ti bůh požehná. Bojím se, že síly, které to rozehrály, nedají příkaz k činu. Věřím, že v krizi v níž se nacházíme, velitelé armády mohou jednat sami...potom se to může diskutovat.

Žádné komentáře: