úterý 23. května 2017

tv manchester bbc

Informovat, ale málo..

Teroristický útok v Manchesteru, hlavním informačním zdrojem české TV je proislámská BBC. Během několikahodinového opakování málo fakt a plno banalit se slovo islám nikdy nevysloví. Pachatel byl sám, věštecky asi stopadesátkrát opakuje mladík v TV, z kterého omylem udělali hlasatele.
Přizvaný odborník z Masarykovy univerzity čte z not někoho zchromlého v zákulisí. Tedy informace ano, ale jen tak lehce, hlavně žádná krev (ta se objeví až bude třeba druhý Ajlan někde ve Středomoří). Žádná panika, nic moc se nestalo, mohl taky bouchnout kotel ve sklepě a mrtvol by bylo víc. 
   Dovíme se, že koncert příští čtvrtek bude zkouškou odolnosti Britů a bude. Zpěvačka bude mít zahalenou hlavu jako smutná princezna a skleněné slzy. To musí být teprve dojemné podle EU televizních scénářů a všechny EU televize budou skučet a skřehotat a zmanipulovaný dav to dojme. Bývalí a příští mrtví jsou přece tak tvrdě mrtví.
   Všichni naštěstí nejedou podle těchto not. Švédské noviny Dagens Nyheter. 90% všech zločinů, které za poslední tři roky byly spáchány střelnou zbraní, mají severoafrický nebo blízkovýchodní původ. 40% zločinců jsou napojeny na organizovaný zločin. Většina zločinců není tak stará, narodili se v devadesátých letech. 90% pochází z imigrace.
    Linda Staaf vedoucí operačního odboru švédské bezpečnostní služby: „Integrace se nezdařila, naši příslušníci nemají kapacity na řešení tohoto problému. Oblasti nejvyšší koncentrace zločinu jsou vesměs izolovány od švédské společnosti.  Bohužel zločinné organizace vsugerují mladým, že s pistolí něco znamenají“. 
   Procento objasnění těchto zločinů je ve Švédsku velmi nízké – kolem 30%. Pachatelé závažné trestné činnosti mají převážně imigrační původ - z Iráku, Íránu,  Libanonu, Turecka, Somálska a Eritree, píší Dagens Nyheter.
       


Žádné komentáře: