neděle 28. května 2017

klima usa co2

Zklamal opět, i v neděli...

Shodli se na dalších případných sankcích proti Rusku. Říkají si vůdci a z Taorminy vyhrožují Rusům. Nejspíš na popud Merkelové a Macrona a zbrojařského komplexu. Trumpův ekonomický poradce a bývalý bankéř Goldman-Sachse Gary Cohen prohlásil, že pokud se sankce budou měnit, tak se přiostří. Ve Wirtschafts Woche (WW) se dočteme, že my, póvl ve východní Evropě, jsme si oddechly. To částečně uspokojilo evropskounijní válečné štváče, ale přesto se ve WW dál dočteme, že Trump zklamal, nespáchal harakiri tupým mečem. Plus další litanie nesmyslů a podivné frázování jako např. „Jean Paul Juncker pokyvoval hlavou při jednání“, WW chtějí naznačit, že Trump nedosahoval duchovní úrovně lucemburského trpaslíka.
    Běs a další hrůzy v německém tisku. Německé noviny lamentují nad Trumpovým odklonem od Obamovy klimatické hysterie. S velkou pravděpodobností oznámí americký prezident příští týden odstoupení od pařížských protokolů. Levicoví eko-fašo tam naplánovali, že světové oteplování se omezení miliardami dolarů, které někdo zaplatí. Donátory jsou evropské národy a americký lid, receptory jsou mezinárodní korporace, finanční a politické klany a ušlechtilé eko-fašo týmy. Klimatu se tato záležitost netýká.
   William Happer je profesorem fyziky velkého jména z Princeton univerzity, je bývalým ředitelem energetického výzkumu v ministerstvu energetiky. Píše ve Washington Times.
    USA by měly opustit pařížské protokoly o klimatu. Propaganda a vědecká maškaráda dlouhé roky zaváděly veřejné mínění a světové politikum. Kysličník uhličitý (CO2) má škodit planetě. Paříž, to byla kulminace tohoto nesmyslu – věčná dohoda o klimatu v termínech, které samy o sobě jsou důvodem, abychom tuto kapitolu zavřeli. Reálné polutanty ze spalování fosílií jako kysličníky síry a dusíku a popílek máme pod kontrolou nákladově efektivními technologiemi. CO2 není polutant, ale užitečná látka. Sociální náklady na uhlík v CO2 jsou negativní. Je amorální bránit rozvojovým zemím, aby využívajíc levné fosílie, se zbavily bídy. 
    Některé rozvinuté země navíc nenabídly žádný časový plán k omezení CO2 emisí, ale do své politické rétoriky pařížské dohody vkomponovaly. Bez jejich spolupráce nějaká stabilizace CO2 není stejně možná.
   Klíma se měnilo od vzniku planety – před 4.5 miliardou let. Klimatické cykly pozorujeme v periodách desetiletí, staletí, tisíciletí i v delších periodách. Teplá perioda v Řecku kolem roku 1100 vedla k intenzívnímu zemědělství a naopak malá doba ledová kolem roku 1500 způsobila pokles populace. Tehdejší klimatické změny, stejně jako ty současné, nejsou důsledkem lidské aktivity.
    Každý člověk denně vydechne nezanedbatelné množství CO2, prostě dýchat musí. Lidé, zvířata a rostliny mají těla vystavěna z uhlíku. Satelitní geologické mapy ukazují dramatický nárůst zelené vrstvy v obdobích, kdy hladina CO2 byla extrémně vysoká. Tehdy v tisících ppm (miliontin) a ne jako dnes v slabých 400 ppm.
   CO2 je skleníkový plyn podstatně méně důležitý než pára. Pozorování a výzkumy ukazují, že pokud se zdvojnásobí obsah CO2, teplota povrchu země naroste o jeden stupeň Celsia. Při současné rychlosti růstu CO2 to potrvá sto let. Z dvojnásobku  CO2 a teplotní změny o jeden stupeň bude lidstvo profitovat v mnoha ohledech – delší vegetační období, větší úroda, menší lidská úmrtnost, která roste v chladných obdobích atd. Mírná teplotní změna nenese žádné podstatné změny v úrovni mořské hladiny.
   Klimatická politika je spojena s velkou hrozbou. Nesouvisí to však s klimatem. Pokud USA opustí pařížské dohody,  pak ti, kteří je zprefabrikovali, propadnou ještě větší protitrumpovské nenávisti, stejně tak jako další paraziti na klimatické politice. Ovšem pokud by se Trump rozhodl a ustoupil, většina jeho voličů by nebyla uspokojena. Trump to sliboval během své volební kampaně. Jeho voličům je jasné, že pařížské dohody nesou benefit privilegované mezinárodní elitě na úkor amerického lidu.
    Po odchodu z pařížských dohod by měly USA provést revizi základních elementů své politiky. Slovo by měli mít skuteční vědci a ne klimatická hysterie a levicoví ekologičtí prospěcháři a jejich organizace.  


Žádné komentáře: