úterý 31. ledna 2017

yenta mason jackie

Popletená yenta

Americký legendární komik Jackie Mason tak nazval Madonnu, která hlasově zmutovala do stařeckého chrapotu a místo zpěvu vyrazila protestovat proti americkému prezidentovy. Yenta v jidiš znamená drbna a klepna.
Slovník jidiš není až tak jednoznačný a málo kdo tím jazykem mluví, ze slovníku z r. 1930 není jasné zda-li drbna neznamená taky drbati se na hanbatých místech. Pak by adekvátní pojmové uchopení slova yenta znamenalo totéž co nestoudná štětka a klevetnice, zralá pro blázinec.  
    Asi to tak bude, Mason to v americkém rozhlase upřesňuje: „Nemá kontrolu  sama nad sebou a žije špinavým, vulgárním životem. Pohyblivý bordel.  Nabízela orální sex každému kdo bude volit Hillary C. Nikdo se nepřihlásil! Jackie Mason evidentně použil tvrdší výkladový slovník jidiš než je v pražské knihovně.
    Tato štětka se stala politickou autoritou v Obama akciové společnosti. Může mít její názor nějakou cenu, ptá se americký komik? Vůbec neví o čem mluví. Její doslovná rétorika na předvčerejší demonstraci v DC: „Nikdy to nevzdáme, mrd...me tě Trumpe. Marginalizované komunity zvítězí (asi myslela komunitu veřejně onanujících). Otevřu revoluci lásky a kreativní světovou proměnu“. Máme se na co těšit.
    Madonně v ušlechtilém zápase proti Donaldu Trumpovi pomáhají miliony též ušlechtilého Sorose a mírumilovná organizace CAIR: Rada americko-muslimských vztahů. Ti dokonce podali na prezidenta kvůli dočasnému omezení vstupu do USA návštěvníkům ze 7 problémových islámských zemí, trestní oznámení.  Vláda Spojených arabských emirátů vyhlásila CAIR za teroristickou organizaci, američtí státní žalobci označili organizaci jako sponzora teroristické grupy Hamas. CAIR je spolu se Sorosem hlavním organizátorem protestní kampaní. Časopis Time napsal, že CAIR je v pozadí za protesty v New Yorku.

Žádné komentáře: