neděle 1. ledna 2017

obama putin grillo

Co je to za chudáka

Svoji stať o Obamovi tak nazval úvodníkář il Giornale Marcello Foa. Nyní můžeme zblízka pozorovat, kdo to vlastně Obama je. Z jeho gest pochopíme, jak velký význam mělo Trumpovo vítězství, které uzavřelo dlouhé období moci elitářské skupiny, která dominovala Washington a strhla USA i svět do propasti.
   Před třemi nedělemi v jednom interview Beppe Grillo (komik, politik) řekl, že Obamův establishment, který má kořen v Bushově administrativě udělá všechno pro to, aby zabránil Trumpovi převzít moc.
    Co vidíme v USA: pouliční demonstrace, nátlak na velké elektory, který nemá obdobu. Naštěstí to všechno bez úspěchu. Aby zastavili Trumpa, mají pouze dvě možnosti: parlamentní státní převrat nebo fyzická eliminace. Obě možnosti jsou dnes pravděpodobné.
   Obamova perverzní reakce posledních dní neodhalí pouze jeho nedostatek charakteru, ale i míru frustrace klanu, který pozoruje, že se mu rozkládají strategické cíle. USA ztratily válku v Sýrii, kde bojovaly na straně nejhorších fundamentalistů. Žádný příslušník odcházejícího klanu nebyl vybrán na klíčový post do Trumpovy administrativy.
   Globalizace a demontáž národních suverenit nejsou již více garantovány a s velkou pravděpodobností se tato kapitola uzavře. Trump vyznává národní hodnoty a zájmy. Kontrola Eurasie, svržení Putina a jeho nahrazení americkou loutkou se nekonají. Putin je silnější než kdykoliv jindy. 
   Trestná výprava proti Izraeli, který má pro Trumpa velké sympatie. Americký souhlas nebo dokonce spoluorganizace perfidní rezoluce OSN.
   Poslední Obamovy kroky míří na ochromení politického kurzu nové americké administrativy. Zproblematizovat situaci a způsobit Trumpovi problémy ve vztahu k Rusku a Izraeli. Obama doufal, že se mu Putin odmění stejnou mincí a vyvolá animozitu rusko-americkou. Putin nereagoval, nevstoupil do trapných Obamových kolejí a uštědřil mu lekci. Obamovo obviňování Ruska z vměšování do amerických voleb je směšné.
   Neuvěřitelný rok 2016. Změna podstaty. Klan, který vládl Americe 16 let přijde o moc. Kdo se stavěl v USA i mimo proti jejich neoimperiální hegemonii dostal naději. A to je nejlepší zpráva pro svět. 

Žádné komentáře: