čtvrtek 12. ledna 2017

geert wilders

Nejbližší termín

15. březen je příští termín v evropském kalendáři, který přiblíží rozpad chátrající Evropské unie. Zdánlivý klid, ale procesy fermentují. 15. března se konají parlamentní volby v Holandsku a straně PVV (strana svobody) evropského patriota Geerta Wilderse dají voliči minimálně relativní většinu v parlamentu. Němcům je tradičně holandské politikum velmi blízké, výsledek holandských voleb bude mít německé důsledky a otevře cestu k eliminaci protinárodního ekolevičáckého vládnoucího klanu v Německu. 
    Neohrožený Geert Wilders je klíčovou postavou v boji Evropanů s evropskounijní pověrou.  Wilders kritizuje islámskou ideologii, společnou měnu euro a považuje celý evropskounijní konstrukt za nesmyslný a zhoubný pro evropskou civilizaci.
    Průzkumy dávají Wildersovi 39 mandátů v 150 členném parlamentu. Liberální VVD současného ministerského předsedy Marka Rutteho, která vládne se sociální demokracií, by dostala 27 mandátů.  Průzkumy nejsou moc přesvědčivé, podle paniky vládnoucích dostane Wilders podstatně víc. Sympatie Holanďanů pro mainstreamové strany erodují.
    Parametry ekonomického vývoje v Holandsku nejsou špatné, HDP roste, nezaměstnanost klesá atd.  Holanďané však dospěli k poznání, že aby se vůbec uchovali jako národ a nerozplynuli se v rozplizlém evropskounijním nadnárodě, je nutná radikální změna v politice.  Wilders je touto změnou.
   Holanďané jsou většinou skeptičtí ke společné evropské měně, je to spíš projev jejich přirozené ekonomické intuice a inteligence než nějakých současných hospodářských problémů. Hlavním volebním tématem je imigrace a euro, v obou případech odpovídá většina Holanďanů NE. Wildersova strana ztělesňuje národní vůli, ostatní partaje ztělesňují vůli bruselské kasty. 
    Terminologie evropskounijního mainstreamu je zvláštní, označují Wilderse za pravicového populisty, přitom v programu jeho strany jsou klíčová klasická levicová témata - sociální slabí stojí v centru programu, vyšší důchody, lepší péče o stárnoucí atd.

Žádné komentáře: