středa 14. prosince 2016

thurn taxis

Vévodkyně Thurn-Taxis: cílem je strach

Celá staletí tato slavná rodina organizovala německou říšských poštu, v 18. století zastupovali rakouského císaře na říšském sněmu v Řezně. Prosluli i v českých dějinách - Jindřich Matyáš Thurn byl jedním z direktorů a velitelem stavovské armády. Po bitvě na Bílé hoře uprchl s Fridrichem Falckým. Rudolf Thurn byl prvním předsedou pražského Hlaholu.
    Vévodkyně Gloria Thurn-Taxis žije v zámku proti kostelu svatého Emmerau v Řezně. Globalizaci a Evropu má tato rodina v krvi a má tedy právo se vyjádřit ke stavu Evropy a Německa. Vévodkyně je moudrá.
    Německo (a EU) se propadá do diktatury. Už to nebude dlouho trvat. Diktatura a konzum odměnou. Všechno asistované a pod dozorem. Hlídaná cigareta, nápoje i myšlení. Dospěli jsme do stavu dozorovaného kolektivního konzumu a nevšimli jsme si toho. Na každý tlak ve střevech a v hlavě je pilulka. A nemusí už být pilulka, namixovali to i do potravin a televizních vysílání. Náboženství, umění, láska, rodina, svobodné myšlení a emoce jsou přebytečné – cituje vévodkyně Huxleyho.
   A masová imigrace? „Špatně se to vykomunikovalo“, parafrázuje Merkelovou. Hlavně rychle a nevratně, aby se s tím nedalo nic dělat. Německo se dnes a denně zabývá pouze banalitami typu: šaria, hidžab ano nebo ne, zahalení ženy až kam je přípustné, co si muslimka oblékne na pláž a další trpící miliony čekají na hranicích Evropy.
    O osud Německa má vévodkyně Thurn-Taxis velké obavy a strach. Domnívá se, že strach, který cítí většina Němců je cílem vládnoucích. Člověk, který má strach se nechá lehce zmanipulovat – strach je politickým cílem vládnoucí kasty.     

Žádné komentáře: