čtvrtek 22. prosince 2016

merkel agkun

Co si vůbec myslí?

Kdysi údajná křesťanka Merkelová. Přišla truchlit do memoriálního chrámu ve středu odpoledne. Před ní tam žvanil berlínský starosta ultralevičák Muller – hlavně žádná nenávist a jak řádil pravičák na ostrově Utøya v Norsku?
Merkelová když vstoupila do chrámu, ozývalo se volání „jí za to vděčíme“. Nepřišla sama, měla po ruce dva imámy. Farář Germer to vysvětlil – musíme stát všichni vedle sebe. Merkelová v nudných a trapných jednotónových floskulích. Neúčastně a formálně. Žádné emoce a žádná rozhodnost. Žádný pokus o analýzu a odpověď. Trapná.   
    Ať si roztrhne roucho a sype si popel na hlavu před kostelem. Tři dny a tři noci. A pak klášter a hlavně pryč z kancléřství.  V den posledního soudu se k tomu přihlédne..
   Pi-news to komentují: Vánoce. Umírají Němci. Jedna židovka. Odvážný Polák zastřelen. A co se děje v této nemravné zemi. Imámové stojí u oltáře. Nedostává se nám slov...
   Německá vládnoucí kasta unisono: žádná nenávist, nemá to nic co do činění s uprchlíky a s islámem.
    Lale Agkun - muslimka, levicová politička a bývalá členka Bundestagu – neztotožňuje se s vládnoucí kastou. Jsem muslimka a stydím se. Nemohu akceptovat tyto zločiny a vydávat je za ojedinělé činy, píše na facebooku. Nemohu akceptovat věčné a nudné opakování „nemá to s islámem nic co do činění“. My sekulární muslimové se musíme přihlásit k odpovědnosti, musíme konečně mluvit. Islám se musí reformovat a tyto činy nesmí najít oprávnění v islámu. Politický islám nesmí být tolerován.

Žádné komentáře: