neděle 20. listopadu 2016

socialni podpora

115760 Kč měsíčně

Dobré, ne? A bez práce. Komu by se to nelíbilo. Je tomu tak, někomu se to nelíbí - lavině Němců, kteří se vyjadřují na sociálních sítích a v komentářích k novinovým článkům. 35letého příjemce německé sociální podpory z Afghánistánu německý stát měsíčně honoruje částkou 4300 eur.
Kopie úředního rozhodnutí jobcentra v Sachsen-Anhaltu koluje po internetu, k přečtení jsou i jména a detailní údaje. Sedmičlenná rodina z Afghánistánu je šest měsíců v Německu, 35letý Afghánec má strach z německých závistivců  a sumu popírá, podle něho jde pouze o brutto příjem.  Podle zpravodajského serveru ET,  ale  kopie rozhodnutí o tom nesvědčí. 
    Vyjádření jobcentra: „Distancujeme se proti trestnému činu narušení ochrany osobních údajů. Zveřejnění údajů mate veřejnost. Skutečné náklady rodiny na živobytí odpovídají zákonu. Podali jsme trestní oznámení a informovali úřad pro ochranu osobních údajů“.
   V Mitteldeutsche Zeitung se zabývají hádankou, jak píší. Rodina bydlí v prostorách  státní organizace pro pomoc a integraci imigrantů (BIH). Nedávno úřady uznaly Afgháncovo právo na azyl a mají mít stejnou sociální podporu jako Němci. Tedy tzv. AlG II/Hartz podporu (ve stejné kategorii je i nezaměstnaný Němec, který řadu let pracoval). Noviny píší, že paralelní německá rodina obdrží 1700 eur, nic víc. Kopii dokladu na internetu pravděpodobně rozšířil nějaký zaměstnanec jobcentra. Hrozí mu roční vězení.
    Poslanec Bundestagu za CDU a jeden z mála v této partaji, který Merkelovou nemilosrdně kritizuje, Klaus-Peter Willsch odhaduje náklady na imigranty pro letošní a příští rok na 50 miliard eur, vychází z údajů kolínskéko  ekonomického IW institutu. Poslanec píše, že v jeho volebním obvodu se minulý rok usadil jeden Syřan – s čtyřmi ženami a 23 dětmi, měsíčně jim stát vyplácí na živobytí (mimo bydlení) 30000 eur, brutto přijdou stát na 60000 eur  
Komentáře v MZ:
Kunta: je to úder pěstí německým chudákům, kteří nemají na nájemné a bez milosti je vykopnou z bytu. Ani ve snu bych nevěřila něčemu takovému.
Der kleine Klaus: Je to jenom špička ledovce. Mají nás za blby, i když to všechno platíme.
Marko Werner: Samozřejmě jsou tyto platby uprchlíkům normou, proto taková panika když se to občan doví.
Tucholskifan: Po řadě let v pracovním procesu dostává nezaměstnaný v sociálním systému Harz 4 stejně tolik nebo méně než někdo, kdo právě přijel. Je to urážka občanů.
Tisíce dalších se nesou ve stejném duchu ...


Žádné komentáře: