pondělí 7. listopadu 2016

clinton fair play

Magnát proti brutalitě..

Německý magazín vysoké kvality http://www.ef-magazin.de se zamýšlí nad posledními dny amerického prezidentského klání. Zatímco rakouská prezidentská kampaň propadá skomírající šedi, v USA to dospělo k bodu varu.
Nad médii oslavovaným jako  téměř jistým vítězstvím bývalé ministryně se zatáhly mraky. Rozhoduje se o tom, kdo povede příští roky světovou velmoc.  V hovoru s Kronen Zeitung sdělila publiku kdysi měšťanských novin levicová vydavatelka Sibylle Hamanová, že demokratická kandidátka na konci může ještě podlehnout, protože – jak nespravedlivý je heteronormativní svět, kde nakonec vládnou sexistické zrůdy – její ženskost jim nepasuje do krámu. Ušlechtilé ženy jako Hamannová a Hillary nemohou nakonec vládnout. Pokud se prý prezentují jako přátelské, kultivované a čisté, sklidí kritiku jako neschopné. Chovají-li se jako muži (brutálně a bezohledně), jsou odmítnuty jako neženské. Svět je prostě pro tyto chudinky slzavým údolím.
   To že Hillary spolu se svým chotěm jsou definičním pojmem arogantnosti a prolhanosti a ztělesňují nejodpornější vady celého systému, je vydavatelce Hamannové lhostejné. Nepovažuje to za negativní, jako konečně všichni pisálci placení tímto prolhaným mediálně-mocenským systémem. Clintonová v televizních debatách evidentně porušila princip fair-play, otázky znala na rozdíl od soupeřů předem. V boji k ženám nepřátelským a rasistickým kapitalistou je vše dovoleno.
   Fazit: Pokud budou amerického prezidenta volit evropští žurnalisté, Hillary dostane 90% hlasů (u Obamy 95%). Proč tomu tak je? Musíme jít k podstatnému. 
   Clintonová má podivný postoj k pravdě. Žena, která dlouhé roky strávila v odporné bažině, která je vlastní mocenským centrům na obou stranách Atlantiku. Žena, která nikdy v životě nevydělala jeden dolar vlastní prací. V luxusu dobarvená levičačka. Pracovní místa podle ní nevytváří podnik, ale stát.
   Z evropského pohledu to nejhroznější: Clintonová pevně svázána s politicko-militaristickým komplexem a zahraničně politickými jestřáby. Válka s Ruskem se stává možnou. Vyplývá to z jejích nesčíslného množství proslovů na dané téma.
   Proti tomuto katalogu jsou výroky úspěšného magnáta kandidáta nevinnou slovní hříčkou. Přesto je trnem v oku politickému establishmentu a to jak demokratům, tak republikánům.
  Volba mezi realitním magnátem a patologickou, po moci prahnoucí válečnou štváčkou, by měla být jednoznačná. Stejně jak v Rakousku, tak i v USA velká část obyvatel má silný smysl pro fair-play a doufejme, že fanoušci Hillary jásali předčasně. Pro Evropu by to bylo požehnání. 

Žádné komentáře: