úterý 23. srpna 2016

unie merkel holland

Šašci pod kopulí cirku trapní..

Německé Wirtschaft Nachrichten (WN) jsou adekvátní ve svých analýzách. Patří zbytku rozumných, co v Germánii ještě zůstali. A píší o včerejší schůzce na letadlové lodi Garibaldi u italských břehů.
  Výraz bezmocnosti: Víc vojáků, víc tajných, víc pathosu (poslední chce asi Merkelová, jiné kategorie nemá v repertoáru).  EU pocítí důsledky svých skutků. Postoje EU k Sýrii mají žalostné konce. Už konstelace toho setkání naznačuje fatální krizi EU. V dvacetsedmiče to už dál nejde, státy mají v otázce imigrantů, bank a dluhů diametrální představy. Konečně ani v této velké trojce se moc neshodli. Renzi by chtěl, aby finance ztratily primát v EU politice. Jednoduše penězovod ze severu s římským účetním u kormidla. Sdělil to tento vášnivý sociální síťař na svém facebooku: „Jiná Evropa, víc hodnot a méně peněz. Jednota, mír, snění a dialog“. Jak dojemný je italský mafián.
   Z tohoto luftu se evropské problémy nevyřeší, píše žurnalista WN. Pozoruhodné je, že ti tři na lodi nepřizvali nikoho z Bruselu. Příčinou evropskounijní katastrofy je Merkelová. Tvrdohlavě odmítá vidět realitu a její kauzalitu. Největším krizovým bodem jsou bez debaty imigranti. Rozbijí Evropskou unii. Legenda, kterou omílá Merkelová donekonečna: V Sýrii zuří občanská válka a je z vnějšku neovlivnitelná. Ve skutečnosti je válka v Sýrii obrovská loupež, kde se západní země spolu se státy Golfského zálivu podílí na zničení celých států.  Ve všech zemích, odkud se valí imigranti, Afghánistánu, Iráku, Sýrie, dlouhé roky západní země vojensky intervenovaly. Politika Merkelové je údajně bez alternativy, jí řízená masová imigrace do Evropy vyvolala obrovskou vlnu xenofobie. Islámský teror je důsledek této politiky. Obrovskou roli v rozdmýchání syrského konfliktu mají americké, britské, turecké, saúdské tajné služby. 
    Realita podle Merkelové: Teror je důsledek občanských válek a tak přichází imigranti, musíme dělat víc pro vnitřní i vnější bezpečnost. Na většinu syrského obyvatelstva nasadila tato dáma evropskounijní sankce (proti Asadovi) a utrpení z toho vzešlé jí už moc nedojímá. Tajné služby mají nyní všechno vyřešit i když právě ony jsou příčinou problému. Holland chce víc peněz na armádu, výměnu informací mezi tajnými službami. Zcela bezvýznamné bláboly. Ve Francii začíná prezidentská kampaň a jde mu jen o ni. Francie se oficiálně účastní po boku Američanů vojenských akcí v Sýrii s méně než slabým úspěchem, o tom Holland raději nehovoří.
   Evropa podle Renziho? Pokud bychom z novinových fotos neznali jeho podobu, mohli bychom se domnívat, že jde o senilní devadesátiletou stařenku z Alzheimerdomova. Víc peněz, víc peněz, víc bude snění. A povinnosti. Mají ti druzí. (Bondy napsal: vzpomínáte soudruzi na ty hrůzy, když všechno měli jen ti druzí). Evropa má povinnost tahat lidi z moře a pak si je odvést (mimo Itálii). Většina imigrantů přichází po pašeráckých lodích z Libye, naznal velký italský vůdce.
  Víc se musí udělat, mňoukla do toho Merkelová, víc zachraňovat, víc lidí musí přijít, víc.. A víc kooperovat s Tureckem, na to nikdy nezapomene. O budoucnosti mládeže se bude jednat na sešlosti v Bratislavě 16. září.  Renzi přetvoří basu na italském ostrově Santo Stefano v univerzitní kampus a mají se tam vzdělávat nové evropské elity. A budou investice do kultury.
   A o Leonidu Brežněvovi na letadlové lodi ani zmínka. Obdobný snílek. Na prvního máje 1979 z tribuny mauzolea též hovořil o  pathosu, o investicích do kultury a o univerzitním městečku po dostavení BAM magistrály a zmiňoval i další podobné snění.  

Žádné komentáře: