pondělí 22. srpna 2016

italie renzi merkel

Itálie, alarm

Na ostrově Ventotene se dnes sejdou tři bilancí svého působení nejhorší evropští politici. Žádný evropský poválečný politik se nemůže vykázat ničím horším a ubožejším než tito tři. Své země dovedli téměř na dno. Nejsou schopní, v ničem nevynikají, bez servilních médií by si jich nikdo nevšiml. Intrikami se dostali k moci, všichni tři. Merkelová podrazila Kohla aj., Holland svoji ženu, Renzi předchůdce Lettu. Hodlají plánovat, ale konečně ať co nejrychleji odejdou z politické scény.
  Alarm v celé Evropě, píše španělské ABC. Wall Street Journal napsal, že listopadové referendum v Itálii je důležitější než Brexit. Wallstreetovský orákel si ráno dává v Ulysses baru za rohem dva panáky good melted. Předtím předvídal, že Brexit znamená konec světa. Italské referendum je o ničem a k ničemu nepovede, stejně jako všechna předchozí referenda. Možná definitivně odtáhne rychlý smskovač Renzi, jak přislíbil, pokud v referendu neuspěje. Referendum má trochu zatřást  seschlým stromem, kterým je italský stát, aby vydal nějaké ovoce.
   Degradující italský stát může být předobrazem celé Evropské unie. Nesmyslná centralizace s nesmyslnými abstraktními cíli. Asistenční byrokratické monstrum, vláda postkomunistických, postkřesťanských partají a jejich prefektů. Občan stojí mimo demokracii, zhlouplý nehoráznou propagandou, permanentně přesvědčovaný, že ti zkorumpovaní plus Evropská unie mohou něco řešit kromě přivolání katastrofy. K tomu hojně žehná padre santo. Stopadesát let trvající ekonomický pokus společné měny výrazně odlišných oblastí a ekonomických tradic. Velcí Italové Giandomenico Romandosi, velký Carlo Cattaneo, Luigi Einaudi před tím vším dávno varovali a předvídali a konečně varovali před monstry typu Evropská unie.
   Itálie je krizovým centrem, na tom se shodly FT, Economist, atd. Ekonomická degradace, astronomický veřejný dluh, banky mezi podvodem a téměř podvodem. Všichni radí Renzimu šokovou terapii. Nejsou tito pseudoekonomové směšní, něco podobného se málo kdy podaří jiným mozkům než je Renzi a další polovzdělanci z Evropské unie. Jak dlouho trvala terapie Erhardovi, nastartování americké ekonomiky Reaganovi (a Reganovi). Alexandr vrhl do oběhu obrovské zlaté zásoby Peršanů, kteří dusili světovou ekonomii nedostatkem peněz a rozpumpoval inflaci, ale současně i hospodářský život. Merkelová, Holland plus Renzi vykročí určitě směrem velkých reformátorů, ale jen ve fantazii pisálku z listů, které už málokdo čte a v televizních kvakotech politmoderátorů-celebrit. Reportování politickokorektních svědčí o nivelizaci všeho, funkční reformu a posuv ve státě může provést pouze vynikající mozek, lidstvo se dělí od normálně fungující první třídy na blbé, chytré a nejchytřejší, stejně tak národy se tímto způsobem demarkují. Pokud politickokorektní politika „homo evropskounijního“ úspěšně dovrší své plány, toto dělení zmizí, ale zmizí též reformátoři a nejchytřejší, zůstanou rychlý smskovači a holovětní sociální síťaři plus politické atrapy vydávané za vůdce. A katastrofy.
   Nositelé ekonomických cen (Nobelovy včetně), ekonomičtí analytici všech barev, evropskounijní čtvrtgeniální politruci dlouhé roky radí, přikazují, napomínají, radují se z úspěchů, ukazují nadějné směry – a Itálie v pr(opasti).
   12. srpna unijní staťák publikoval fakta o italské ekonomii a všichni se otřásli. A Renzi znovu rázně vykročil ve směru radikálních reforem, aby unijní politruci byli povolnější a pustili pár desítek miliard navíc a na statistiky pustili řecko-italské kolegy z maskovacího referátu. Dluh 2248 miliard eur, 135% HDP. Renzi se do toho už loni opřel a přislíbil snížení na 132.7%, podrazili ho (mimozemští) – slabý ekonomický růst. 36.5% mladých Italů nemají job, 80% z nich vážně přemýšlí o emigraci do USA, Kanady, Austrálie. Asi přišel čas hledat viníky, jinak se italská tragedie neukončí. Euro, Evropská unie a celý italský politický systém je třeba vzít v potaz. A pak ti tři shora jmenovaní musí odstoupit.


Žádné komentáře: