neděle 10. července 2016

nemecko gottingen uprchlik

Německo není normální zemí
Až vědecky přesná anylýza profesora univerzity v Göttingen Bassama Tibiho, nositele německého státního vyznamenání a experta na arabský svět. V interview v die Welt je k Merkelové tvrdý. Zná dobře nejen arabský svět, ale i Afriku a německou kulturu.

Původně chtěl 18letý Bassam Tibi studovat na Harvardu. „Jsme aristokraty, Německo nemá niveau“, říkal svému otci. Otec to odmítl, chtěl, aby se každé prázdniny vracel domů. Učil mezi roky 1973 a 2009 na univerzitě v Göttingen mezinárodní vztahy. Rodina pochází ze 17 vůdčích sunnitských rodin v Damašku.  

Mluvíte s uprchlíky, kteří jsou v Göttingen?

  Poslední rok určitě s tisíci Syřany - v Berlíně, Frankfurtu, Mnichově. Většina, jak se pozná podle dialektu, jsou venkovany. A mezi nimi spousta antisemitů. Jsem vzdálen jejich kultuře. Mezi lidmi, s kterými jsem mluvil, nebyl žádný inženýr ani lékař (německá propaganda je tam ve velkém nalézá). Naposledy jsem mluvil na trhu v Göttingen s jednou ženou a tázal jsem se jí, zda-li je politickou uprchlicí. To slovo vůbec neznala. Pochází z jižní Sýrie, přišla se svým mužem, zaplatili velkou částku za cestu do Německa. Co zde budou dělat? Z toho mám strach.
    Anthony Giddens mluví o „etnické bídě“. Konflikty jsou tam předprogramovány. Euforie Němců je nesmyslná a nemá žádný reálný základ. Další příklad. Znám jednu somálskou rodinu, ti odešli do Spojených států. Otec si stěžoval, že tam musel pracovat a málo vydělával. Amerika se jim nezamlouvala. Podařilo se jim přesunout do Německa a zde přesvědčili úřady, že přichází právě ze Somálska, tedy lhali. Dostali zde byt a čtyři děti jim na příspěvcích vynáší tolik, že jako profesor to nemám. Jsou zde tři roky, německy neznají ani slovo. O podobných případech by se mělo mluvit.
   Podle profesora islámský fundamentalismus není žádným náboženským směrem, ale ideologií, která je reakcí na konfrontaci islámu a zaostalého islámského světa s moderním světem. Mnohým muslimům je vštěpováno, že jen přechodnou dobu mohou žít v neislámském světě a v žádném případě se neadaptovat. 
   Islám se musí reformovat – i když to většina muslimů odmítá. Víra musí být osobním poutem mezi člověkem a Bohem. Přesně to je v muslimských zemích potlačováno. Profesor se obává, že Německo je na cestě k paralelní společnosti. V Německu, a to i Němcům, chybí spolupatřičnost, to co Američané nazývají „Sense of Belonging“.

Identita?

   Bassam Tibi: „Byl jsem během irácké války poradcem americké armády a bydlel na kampusu blízko Washingtonu. Potkal jsem tam Súdánce, Peršany, kteří projevovali emoční hnutí při americké hymně a říkali, že jsou ochotni padnout za Ameriku. Dovedete si představit Turky, že říkají něco podobného pod německou vlajkou?“  Žiji v Německu, ztotožňuji se s kulturou a rád bych se chápal jako Němec, ne ve smyslu krve. Jsem státní občan ve smyslu ústavy. Německá identita není nacistickou identitou, jak dnes hlásá německá levice. Redukovat německou identitu na Adolfa Hitlera je násilím proti Němcům. Rád bych žil v normální zemi. Německo ale není normální země.
   „Mou kulturou je ústava a hodnoty, které z ní plynou. Člověk se musí držet hodnot. Lidská důstojnost je nedotknutelná.“ Jak magická věta, povzdechne si žurnalista die Weltu, který musí z existenčních důvodů dlouhodobě kopulovat s politickokorektními levicovými hrůzami.
   Rozhodnutí Merkelové otevřít hranice milionům imigrantů Německo promění. Podívejte se na  Göttingen, staletí studentské město, 20% byli vždy cizinci. Dnes je to uprchlický lágr. Po ulicích gangy, afghánské nebo eritrejské, člověk z toho má strach. Povědomí  spolupatřičnosti k městu Göttingen je zničeno.
   A o tom všem žádná diskuze v parlamentu. Rozhodnutí jedné ženštiny. Nejedná se o imigraci podobnou americké. USA si hledají kvalifikované lidi. Zde jde o demografickou lavinu, která se přes nás valí. Termín použil Schäuble, neomluvil se za to, co spáchal. Profesor řadu let učil v Africe. „Miliony čekají, aby už konečně mohly přijít. V Egyptě za deset let přibylo 15 milionů lidí. Všichni chtějí přijít.“ Profesor učil v Kamerunu, Nigérii, Senegalu. V černé Africe neexistuje jediná skutečná demokracie. Bída narůstá. Miliony sem přijdou, ale problém bídy to nevyřeší. 
  

Žádné komentáře: