čtvrtek 30. června 2016

Georg Diez

Halucinace politickokorektního Adonise

Píše Akif Pirinçci a dobře mu to píše a navíc má odvahu, mocní i nemocní politickokorektní Augsteinovci a Merkelovci ho nenávidí. Prostě superman.
 Na svém profilu na SPIEGEL ONLINE se prezentuje komentátor Georg Diez. Mladý přeintelektualizovaný Adonis a přemíra arogance. Vždycky existovaly tyto typy. Člověk je čte, možná jsou stylisticky dobře vybaveni, zábavní, drzí, vzdělaní nebo se vynořili z moře – samozřejmě i se svými levicovými manýry.  
   Diez nic takového není. Neumí ani psát, ani nemá styl, čtenáře nepřekvapí žádnou originalitou nebo  bizarností. Vidíme pouze primitivní vzorek německého intelektuála, kterému se po sedmé třídě gymnázia impulzy z reálného světa vyhýbají. Našel si svět ve Spiegelu a opakuje totéž - dvě témata stále dokola: Kapitalismus stojí za ho..., socialismus je dobrý a v Německu každý druhý týden Třetí říše. Jeho styl je tak chabý a neinspirující, že se nelze divit, že Spiegel zkrachuje, pokud bude dál zaměstnávat tyto přechytralé gymnasisty.
   V jeho mistrovském sloupci ve Spiegelu se dočteme, že nacisté se téměř dostali k moci, jen tak tak jim to uteklo.  „Sedím s přítelem malířem na terase v kavárně, slunce praží dole na Berlín, a zprávy nejsou přívětivé.“ Údajně sedí s Vincentem van Goghem, ten kvůli němu extra vstal z hrobu, aby si zadiskutoval o nacistickém nebezpečí v Německu. Zdá se, že kromě Dieze ze Spiegelu a velkého malíře v kavárně nikdo není, měšťáci připravují pravicovou diktaturu. Ach měšťáci, přihlíželi Hitlerovu vzestupu; dneska přihlížejí, jak země a kontinent skřípou do pravicové diktatury a sympatizují s tím.
   Jak to skřípe v zemi a ve společnosti? Člověk dospěje k tomuto poznání, pokud vidí, jak on a jemu podobní vítají a zvou do země miliony analfabetů, zaostalých, bez kultury, líných, připravených k násilí, Afros s podprůměrným IQ, ale s velkými požadavky. Ale ne, měšťáci trpí slábnoucím viděním a mlčí k novým Hitlerům, k Frauke Petry – Hitler v dívčím zakuklení. Zatímco SA vládní jednotky, které se jmenují Antifa, za státní peníze zapalují domy, zraňují lidi a volají po eliminaci protivníků, Georg Diez miluje simulgranty, kteří si dovedně i barák zapálí, aby dostali lepší. Antidemokratický je měšťák? Nebo spíš ti, kteří se snaží eliminovat demokratickou stranu Alternativu pro Německo?
   Zamysli se konečně Diez, může takový antidemokratický trouba jako ty někomu předepisovat, co je demokratické a co není. Myslíš ty troubo, že měšťák je tak slaboduchý, že dovolí, aby mu znásilňovali dcery, aby mu zabíjeli syny, aby mu někdo konfiskoval majetek kvůli  imigrantům a jejich fuckkultuře?
    Jinak se ti pořád vede dobře? Místo halucinací bez talentu o věčných Hitlerech by jsi měl pořádně pracovat.  Troubové jako ty pouští do země příští Hitlery a ze státu učinili tiskárnu na peníze pro uprchlíky. Práce tě vyléčí, je již nejvyšší čas.    

Žádné komentáře: