pátek 27. května 2016

trump obama le pen

Nikdy to nebylo horší

Sedmička světových lídrů se sešla v Japonsku. Rychlý smskovač Renzi, který ještě nepochopil, že jeho země je v horší ekonomické krizi než Středoafrická republika. Holland, o němž říká Florian Philippot, že je mu ho líto, když vidí, jak trpí v prezidentské funkci sužován duševní impotencí sebe sama a své partaje a už se těší až to doklepe.
   Obama se za osm let naučil pár golfových úderů a dostal Nobelovu cenu, aspoň to. Dál ještě rozklížil historickou jednotu civilizovaného světa, prosadil sankce a namířil rakety proti Rusku – sám na sebe sankce neuvalil za konflikt v Sýrii, za anarchii v Libyi a jinde. Vyzbrojil syrskou opozici k nekonečné válce a milionům imigrantů žehná na cestě do  Evropy.
  Merkelová je skutečně velká svými nesmysly a její pomatené jednání vzbuzuje obavy i u sekretářek  kanzleramtu. Multikulti Justin je velmi půvabný, obzvlášť na snímcích v jogistické poloze bakasána, v diskrétní přítomnosti politickokorektní televize. Jeho otec měl být prvním multikulti apoštolem a Justin jde v jeho šlépějích, znalci tvrdí, že zdědil i jiné tajné dobré kvality. Ach, Jean-Claude se tam též potácí, kdysi ministr Schäuble prohlásil, že se na něj musí dávat pozor, slíbí vše a druzí to musí zaplatit. David (Cameron) není aparentně moc duchem přítomný, připravuje se na válku, která má vypuknout, jak říká, když Britové zvolí Brexit. Asi řídí mobilem vynášení haraburdí z bunkru na tajném místě v Hyde parku.
  Co zamýšlí tato skvadra podivínů? Oživí světové hospodářství – naznačuje sekretářka konference, ale pak to vyloučí, nebude čas, stáhnou to s programu a skoncentrují se na "významnou" skálu v Jihočínském moři, na niž si dělá nárok i Čína. Super důležité, kolem skály plave hodně ryb. Proč se sešli? Vydají důležitá poselství a apely. K imigrantům připravila Merkelová dokument a ostatní její nesmysly požehnají.
   Toho hlavního a nejschopnějšího vykopli, bez Vladimíra Vladimíroviče nebude mít tato sešlost užitek. Jen s ním je možné rychle ukončit  konflikt v Sýrii a jinde a nasměrovat rozumným směrem světovou ekonomiku.
   Dá-li bůh, příští rok summit G7 opět nahradí přirozenější G8 s ruským prezidentem. Místo Hollanda inteligentnější a schopnější Marine le Pen, a konečně Donald T.
   Trump ve čtvrtek po primárkách ve státu  Washington překročil kritický počet 1237 voličů, nezbytných pro prezidentskou nominaci republikánů. A Trump, kterému nikdy nechybělo sebevědomí, se v dobrém rozmaru ve svém projevu ve městě Bismarck v Severní Dakotě věnoval Obamovi.
   Ve čtvrtek odpoledne v  Bismarck Event Center před osmi tisíci občany, dočteme se v místním Bismarck Tribune, elektrizoval přítomné. Obamova administrativa devastuje americký průmysl. Pokud bylo Obamovým záměrem zeslabit Ameriku, pak na to našel dobrý job. Trump prohlásil, že emisní regulace, které podvazují místní průmysl, jsou stupidní a zabijí pracovní místa. Vyvolal nadšení davu, když oznámil, že prvních sto dní v úřadu amerického prezidenta bude rušit Obamovy dekrety. Federální regulace musí být jednoduché. Publikum bylo překvapeno, jak hluboké znalosti má magnát o americkém hospodářství.   

Žádné komentáře: