čtvrtek 25. února 2016

viktor orban

Viktor Orbán: EU porušuje všechno možné i nemožné

Předseda maďarské vlády, kterému (se slovenským Ficem) to výrazně líp myslí než jeho kolegům z ostatních unijních zemí, by už konečně měl nahradit  neschopného Junckera. Evropský lid by si to měl vynutit. Orbán jediný je v dané krizi schopen zachránit Evropu.
  Viktor Orbán označil plány spolkové vlády a EU o dohodě s Tureckem o zpětném přebírání uprchlíků oproti penězům a ústupkům Turecku, za nebezpečnou iluzi. Brusel slíbí Turecku všechno možné i nemožné, což je pro členské země neakceptovatelné. Dohody tohoto typu ohrožují bezpečnost Evropy. Prosíme pana Erdogana, pokorně, aby chránil naše hranice, protože to sami neumíme (nechceme). Tato politika vkládá evropskou budoucnost a bezpečnost do tureckých rukou. Unie kritizuje Putina, ale nemá sílu cokoliv na Blízkém východě řešit. Vystavujeme se nebezpečí, že se zesměšníme, pokud nebudeme schopni už něco společně vyřešit.
   Viktor Orbán kritizoval (v Bildu) vedení Unie, které podle něho nastolilo kulturu porušování všeho možného: kritérií Maastrichtu, Schengenu, dublinských dohod atd. Maďarský státník dál řekl, že hlasy, které slyšíme z Německa jsou hrubé, zlé a agresívní. Uvědomte si, že politika Merkelové má rozumnou alternativu.
   Markus Ferber, europoslanec z CSU, prohlásil k Turecko unijnímu handlu, že evropské hodnoty, kterými se unijní fanatici stále ohání, nemůže Evropa prodávat na tureckém bazaru. Bezpečnost Německa nemůže záviset na tureckém polodiktátorovi. Doposavad Turecko neplní žádné dohody o přebírání uprchlíků z lodí NATO.

Žádné komentáře: