čtvrtek 25. února 2016

blokada

Horší až nejhorší

   Tsipras hrozí blokádou v EU. Už jednou Řecko málem zablokovalo vstup východoevropských zemí do Unie - tenkrát to Řecko spojilo s přijetím Kypru, což bylo proti normám, neboť na Kypru zuřil (a zuří dál) konflikt. Ale norma sem norma onde, Unie straší normami jen Polsko a Maďarsko, jinde jede bez norem.
  Tsipras měl v řeckém parlamentu prohlásit, že pokud se v Evropě uprchlíci "spravedlivě" nerozdělí, zablokuje politický proces v Unii. Nehorázné! Tato země už blokuje kde co, hlavně sebe samu, nedodržuje vůbec nic a nyní si ostatní mají brát z Řecka imigranty. Proč. Přišli do Řecka - to je bezpečná země a tudíž z hlediska mezinárodního práva musí požádat o azyl již v Řecku. Řecko jako člen schengenského prostoru musí chránit svou část evropské hranice, pokud to není schopno, musí Schengen opustit. Regule jsou jasné, konečně by se to mělo Junckerovi po jeho bohaté snídani připomenout. Nechť platí zákon! 
   Konečně nechť Tsipras zablokuje rozhodovací proces v Unii, moc se stejně nezmění a zablokují se i toky peněz tekoucí do Řecka a možná něco z toho nasměrují i do Bulharska.
   

Žádné komentáře: