úterý 16. února 2016

povidky dolnosaskeho snemu

Povídky z dolnosaského sněmu

Ne. Horory. S mrazením v zádech vzpomínáme na "spravedlivé rozhořčení veřejnosti" v husákovských učitelských novinách a důsledky, které pro některé učitele byly fatální a často znamenaly nezměrné ponížení o němž už nikdo nic neví. Může to také připomínat neobyčejný film Michaila Romma o obyčejné perverzi.
  Walsroder Zeitung koncem srpna minulého roku.   Opět začíná škola. Též v základní škole v Schwarmstedtu. Tam panuje již dlouho oprávněné povzdvižení.   Jeden učitel této školy na svém privátním facebooku vzbudil dojem, že podporuje Pegidu a její hannoverskou odnož. Nejen to, z jeho facebooku je patrné, že čte týdeník Junge Freiheit (liberálně konzervativní, nevšedních kvalit).  A rodiče a vedení školy jsou pobouřeni.  Zemští inspektoři se tím zabývají a již ho začali prošetřovat.
   Odporný a pokleslý způsob informování? V současné Spolkové republice pravidlem.
Pokračování případu.
   Měsíce vyslýchali, až to znepokojilo poslance tzv. "křesťansko-demokratické" strany (CDU) Gudrun Pieperovou a Kai Seefrieda a interpelovali zemskou vládu.
   V Schwarmstedtu již dlouho rodiče se trápí. Vedení školy vydalo prohlášení: "Jsme velmi postižení, naše škola je otevřená světu a jeden učitel to všechno kazí. Jsme proti diskriminaci a nenávisti, jsme všichni tak líbezní.. až na toho ha..". Poslanci pokračovali ve své interpelaci.
1. Od kdy je známo úřadům, že dotyčný kantor sympatizuje s Pegidou?
2. Od kdy o tom ví ministryně školství Heiligenstadtová?
3. Jaké kroky ministryně učiní?
4. Kdy se konečně zohlední stanovisko vedení školy a rodičovských asociací?
5. Jaké jsou výsledky pohovorů s dotyčným kantorem?


   Ne, to není hnusná komedie, to je práce poslanců zemského sněmu. Dva denuncianti ze strany  lži křesťanů (CDU). Odporným kantorem postižená a světu otevřená škola? A tak tolerantní navíc ještě? Ministryně po dlouhých právních a odborných porádach se speciálními týmy znalců odpověděla, že to co bylo zjištěno, není prozatím trestně ani disciplinárně postižitelné. Ale ještě se uvidí.  Není, je - co na tom záleží? Školský úřad jednal. Učitel přeložen a bude sledován.
  Žurnalista Dirk Maxeiner píše na serveru achgut.com, jak je to hrozné, v této zemi špiclové a denuncianti terorizují lidi, šikanují je a ohrožují jejich existenční jistoty. V Německu již dlouho řádí politická indoktrinace nesmírných rozměrů.  V tisících školách museli shlédnou a kladně diskutovat Al Goreho filmovou propagandu o klimatických změnách. Špatní rodiče balí chléb dětem do alobalu, povinné  průvody proti rasismu a podobné nesmysly. 
   Žurnalista navštívil školu a od studentů se dozvěděl, že učitel nikdy ani v nejmenším nezmiňoval svá politická stanoviska. Nikdy nebyl tendenční. Ale pro školské úřady je důležité i to, co se skrývá v jeho myšlenkách. Studenti jsou však neodbytní, učitel byl dobrým pedagogem a možná lepší než ostatní a chtějí ho zpátky. 350 studentů podepsalo petici za návrat. Rušení školního míru a otevřenost školy světu jsou jim zcela lhostejné. Přidali se i rodiče, kterým jde víc o kvalitu vzdělání než propagandu šířenou vedením školy a zemským sněmem.  I učitelé překonali tradiční zbabělost a 35 z nich se k petici přidalo. 

 

Žádné komentáře: