pátek 22. ledna 2016

davos forum

aaaagoravox.fr/tribune-libre/article/valls-macron-la-gauche-francaise-a-176737

 Davos 2016

2500 vlivných přijelo do Davosu, 1500 manažerů velkých podniků, 50 šéfů vlád z celého světa. Ministři financí, šéfové  Facebooku, Microsoftu, Alibaby, profesoři atd.
  Agoravox píše, že francouzská levice vzala Davos útokem. Uvidíme, co všechno uvidíme - portál má na mysli generelně slabou inteligenci francouzské levice. Co se dá očekávat od těch tisíců hlav v Davosu? Odhalí nám příští krize - ne, vždycky se spletli. Nepředpověděli žádnou  finanční krizi, arabské jaro, Islámský stát a ani imigrační krizi. K čemu ta komedie tedy slouží? Ničemu. Ale ano, vymění si vizitky a budou si nalhávat, že jsou garantem světové stability.  Jaké stability? Pro ně bezproblémový status quo, jejich kontrolu nad světovou ekonomikou. Jejich klid nad snídaní narušují některé detaily: pokles ceny ropy a  surovin vůbec, islámský terorismus, skřípání v čínské ekonomice,  imigrační invaze, pomalu narůstající diktatura v Evropské unii atd.  
    Tématem dnešního roku je čtvrtá průmyslová revoluce, tak nazývají současnou intenzívní digitalizaci. Radikální změny v stylu práce, evoluce v ekonomickém systému.  Dopad na celé lidstvo: na spotřebu, produkty, styl života atd. Robotizace výroby se všemi sociologickými důsledky. Je jejich pojetí současnosti vůbec pravdivé? V moderních dějinách jsme registrovali radikálnější změny a nikdo je nevydával za revoluce.
 Kdo jsou ti účastnící, kdo je vůbec zvolil? Koho reprezentují?  Komu se budou zodpovídat?  Zastupují pár finančních agentur, pár multinárodních společností, které redukovaly část lidstva na výrobní a konzumní automaty.  Nikdo je nezvolil,  možná nějaké mafie, které se kamuflují navštívenkou správní rady nějaké společnosti. Jsou to apoštolové globalizace, neřízené deregulace, růstu za každou cenu. A výsledek jejich ničivých akcí: devastovaná planeta, vševládnoucí konzum, světové bohatství pod kontrolou hrstky chamtivých podvodníků, úpadek demokratických systémů, polodiktatury, davy ohlupované  náboženským obskurantismem. A politici přítomní na tom čarodějnickém bálu - to jsou pouze loutky těch darebáků.

 

Hlasování v Agoře (zatím 12800 lidí).

Povinné evropskounijní kvóty rozdělení imigrantů:
 
76.4% Ne, každá země má právo rozhodnout sama.
19.8% Ano, o kvótách rozhodne EU.
3.8%   Nevím.

Žádné komentáře: