čtvrtek 31. prosince 2015

steinbruck

a.epochtimes.de/politik/deutschland

Steinbrück proti Merkelové

    Ministr zahraničí Spolkové republiky Peer Steinbrück z SPD v interview v německé televizi ostře  napadl imigrační politiku, kterou vnutila Němcům Merkelová a její trapný slogan "dokážeme to". Podle ministra na otázku "jak to dokážeme"  není pořád odpověď. 
Politika podcenila problémy spojené s uprchlíky?
V prvotních fázích určitě. Domnívali jsme se, že jsme schopni tomu čelit. Byla to iluze. Od založení Spolkové republiky jsme čelili imigračním vlnám, ale nyní to může vést k vnitrospolečenskému odcizení, roky se tím budeme muset zabývat. Merkelová jednala pod tlakem a pocitem  okamžiku.
   Nemění to podle ministra nic na faktu, že její otevření hranic a jak to prezentovala, nebylo adekvátní. Politika neměla imigrační vlnu pod kontrolou a do  dneška nemá odpověď na otázku "jak to dokážeme".  Ignorování reality bude potrestáno.
  Steinbrück požaduje vyjasnění priorit, právo na azyl pro politicky pronásledované a válečné uprchlíky - bez práva na trvalý pobyt ve Spolkové republice. Zde asi  narazí na odpor svých spolustraníků a klanu Merkelové , kteří plují na vlnách imigrační demagogie.  Podle ministra se musí též změnit extrémně liberální praxe odsouvání lidí do jejich mateřských zemí, pokud jim tam nic nehrozí. 

čtenář Clows Madonn
  Nikdy nic nemáte pod kontrolou. Jediný váš úspěch, který se vám opravdu podařil - denuncujete vlastní národ jako nacisty. Děláte nyní ze sebe vidoucího apoštola, ale plánoval jste tuto cestu k našemu sebezničení již dávno předtím.

čtenář Rudolf Heiligtag
  Pane  Steinbrücku, velmi jste mě zklamal, proč reagujete na jasné věci tak pozdě? Kde jste byl když tato hrůza začala? Nyní doporučujete Sigmara Gabriela za kancléře. Dokazuje to váš špatný odhad. Asi brzo hodláte odejít z politiky, jinak vám vaší spolustraníci tento hovor spočítají.

Žádné komentáře: