středa 9. prosince 2015

scharia polizei

a.faz.net/aktuell/politik/gericht-entscheidet-scharia-polizei-westen-verstossen-nicht-gegen-uniformverbot-13956875

  Německé soudy nikdy pořádně denacifikovaly

  Němečtí soudci přešli celkem bez problémů z Výmarské republiky pod Třetí říši a pak většina soudců dál pohodlně pod Spolkovou republiku.
  Vždy se tvářili nezávisle, ale pod tou tváří se neskrývá nic jiného než služebnost moci, arogance a pokrytectví flistrů. Adolfa Hitlera nezastavili v počátcích, k masovému vraždění většina tupě přihlížela nebo na něm participovala. Velcí teoretici práva se neštítili hledat teoretické fundamenty Hitlerovy perverze. A sloužili věrně.
  Komu slouží soudci zemského soudu ve Wuppertalu, vždycky sloužili, samozřejmě na prvním místě svému blahobytu a dál. Kdo stojí za jejich perverzním rozhodnutím, samozřejmě to může být i blbost a znak degenerace vládnoucí atmosféry v Německu.
 Wuppertalský zemský soud zprostil obvinění devět mužů, kteří založili v tomto městě tzv. šaria-policii, která bez zábran chodí po městské čtvrti Elberfeld v speciální uniformě s nápisem "scharia-polizei". Podle výroku soudu se tato policie nedopouští ničeho protizákonného. Tato policie  chodí po městě, zastavuje především mladé lidi, u nichž má pocit, že nežijí podle koránu, např. pijí alkohol. Samozřejmě nezůstane jen u verbálního přesvědčování, existují silnější formy nátlaku, jak plynulo z policejních zpráv, ale to vznešený zemský soud nezajímalo.  Navíc policie uvádí, že se jedná o lidi salafistického směru, kteří se snaží ovlivňovat mladé lidi ve smyslu ortodoxního výkladu koránu.  Zemský soud se ve svém rozhodnutí koncentroval na uniformy (někdo by se měl koncentrovat na platy těchto flistrů), říká, že ani nošení uniforem není zakázáno, pouze ty uniformy, které mají historické spojení s organizovaným násilim a sugerují militantní představy ( asi má na mysli uniformy hasičů v bývalé NDR). Skupina devíti šaria-policistů prý nevyvolává žádné hrozivé představy.
  V mnohých ale vyvolává tento zemský soud velmi hrozivé představy, navíc na tento výrok čekalo celé Německo, chápe se jako precedent. V jiném článku FAZ píše o tom, že Dánové poprvé po šedesáti letech začínají hlídat hranici s Německem, nelze se  jim divit, Wuppertal není tak daleko od jejich hranic.   

Žádné komentáře: