čtvrtek 5. listopadu 2015

riedlingen

a.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/schon-ganz-nah-dran-am-dritten-reich

  Pastor z Riedlingen

 Pastor evangelické církve z bádenského Riedlingen Jakob Tscharntke si dovolil při kázání kritizovat azylovou politiku Merkelové. křesťan by měl na prvním místě vycházet z pravdy a tak přistupovat k imigrantům. Většina lidí jež přichází do Německa nejsou žádní váleční uprchlíci, přicházejí z tureckých nebo syrských táborů kde se nebojuje, kde jsou v bezpečí. Tvrzení Merkelové, aby odůvodnila svou politiku jsou lživá, navíc je to jen začátek, pokud se to nezastaví, lavina teprve přijde, říká pastor. Kancléřka nutí národ k něčemu co neodpovídá národní vůli a od počátku to protiřečilo německému zájmu.
   Merkelová určitě nemůže být sama, nemá tu moc, aby to zinscenovala, stojí za ní mocnější síly. Co chtějí tyto síly? Mám obavu, že nás přivedou na pokraj války.
   Nyní proti pastorovi zahájil státní zastupitel řízení, údajně kvůli pobuřování. Vedení sdružení evangelických obcí se od pastora distancovalo, starosta města rozhodl, že v městském úředním listě pastor nesmí být zmiňován. Ale věřící jeho farnosti za ním stojí. Pastor se vyjádřil, že se má pocit, že se v Německu blíží 3. Říše.

Žádné komentáře: