pátek 20. listopadu 2015

alternative fuer deutschland

http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/volksfront-gegen-die-afd.html

Ralf Stegner, SPD: špehovat, potlačit, pronásledovat

   V situaci, kdy vládnoucí německá kamarila není schopna rozumně odpovědět na katastrofální vlnu uprchlíků a navíc celý proces obsazování Německa přiživuje, se nelze divit, že jediná opoziční strana, která splňuje všechny atributy opozice a rozumné alternativy, strana Alternative fuer Deutschland (AfD), sílí v předvolebních preferencích. Poprvé od svého vzniku se její preference přenesly přes 10%.
  Ve vládnoucí klice křesťanských a sociálních demokratů to vzbuzuje velké obavy spojené s hysterií, někdo jiný by mohl vládnout a oni by přišli o svá feuda. V posledních týdnech se objevují již téměř každodenní útoky na funkcionáře a sympatizanty AfD a zcela podlé útoky ze strany většiny médií, která jsou evidentně zmanipulována. Kým? Na to snad odpoví až historie.
   Místopředseda sociálních demokratů Ralf Stegner, jehož hysterie proti oponentům má fašizující aspekty, vyzval německou politickou policii, aby začala AfD špehovat. Tento sociálně demokratický fašisoid se vyjádřil, že funkcionáři AfD jsou neonacisty a jsou nerozlišitelní od NPD (neonacistická strana), což je v pokryteckém Německu totéž jako obvinit učitele v mateřské školce z pedofilie. Spolupředseda AfD a profesor národního hospodářství Jörg Meuthen poslal Stegnera tam kam dávno patří: " Stegner podněcuje ke žhářství, které vyvolává   násilí proti naší straně. Stegner má představy o oponentech, které předčí bývalou NDR: špehovat, potlačit, pronásledovat".  Na celé levicové scéně je násilí proti AfD halasně pozdravováno, "naštěstí zapálili tvé auto a ne ubytovnu pro uprchlíky, sláva žhářům", takové nenávistné hrůzy píší v rádoby demokratickém Německu fašisoidní sympatizanti Ralfa Stegnera místopředsedkyni AfD Beatrix von Storch, jejíž auto shořelo.   A paní  Beatrix von Storch: "Kdo vyprovokoval tuto atmosféru a nyní se od žhářů nedistancuje, je sám žhář". Samozřejmě Stegner svou nenávist vůči oponentům ještě verbálně umocnil.
   Preussische Zeitung připomíná, že střety  vládnoucí kliky a AfD připomínají střety této kliky se stranou republikánů. Tuto stranu před třemi desetiletími založil  Franz Schönhuber a snad největší český šachista všech dob Luděk Pachman, který tenkrát emigroval do Spolkové republiky a stal se jedním z vedoucích představitelů republikánů. Popularita strany sílila a strana se jevila rozumnou alternativou vládnoucí klice. Jak však píše nedávno zesnulý Franz Schönhuber ve svých memoárech, straně velmi uškodila rétorika médií a vládnoucí kliky, kdy  též posílali na republikány obávanou politickou policii (úřad na ochranu ústavy). Členové strany vystupovali ze strany, totiž být spojován s politickou policií, toho se v Německu každý bojí.
   Obzvlášť v západní části Německa tato rétorika může AfD velmi poškodit. V Karlsruhe musela AfD zrušit vystoupení, nikdo jim nepronajme ze strachu z represí levicových politruků prostor k vystoupení. Podobně v bavorském Landshutu. Arogantní Stegner je otevřený: "Náš tlak na AfD musí být ještě větší".

Žádné komentáře: