úterý 13. října 2015

dresden

http://www.faz.net/aktuell/politik/inland/tausende-demonstrieren-bei-pegida-kundgebung-in-dresden-13853441.html

  Bachmann tituliert Regierung als „Berliner Diktatoren“ / berlínští diktátoři

    Pegida pokračuje. Tisíce lidí se včera opět sešly před Semprovou operou v Drážďanech, aby protestovaly proti imigrační politice Merkelové a Gabriela. Organizátor demonstrace Lutz Bachmann nazval vládnoucí mafii diktátory. Pro tyto rozplizlé politické pleticháře je to až vznešené pojmenování, nicméně Frankfurter Allgemeine píše o difamaci. Proti desetitisícové demonstraci protestovalo 250 odpůrců, ovšem německé deníky mají tendenci referovat právě o nich, tedy obě strany měly podle listu po sobě nenávistně pokřikovat, a dovíme se, že 250 odpůrců PEGIDY vyjádřilo hluboký protest proti nenávisti k cizincům a pro otevřenost ke světu. Styl reportování o těchto událostech nedosahuje objektivity psaní komunistického Neues Deutschland  v 1980.
    Lutz Bachmann ve vystoupení kritizoval německou azylovou politiku, požadoval, aby Spolková republika omezila materiální podporu imigrantům a stala se tak pro ně neatraktivní. Demonstranti skandovali: „My jsme lid, pryč s Merkelovou, pryč s azylovou mafií“. Podle političky Tatjany Festerling, vytvořila Merkelová z Německa obrovský láger v džungli, imigranty nazvala „příval nájezdníků“, tato politička dostala v jarních primátorských volbách v Drážďanech 10% hlasů. Policie nechá zkoumat státním zastupitelstvím jestli šibenice, kterou nesli někteří z protestujících je trestně postižitelný delikt.  List též lamentuje nad tím, že jeden žurnalista byl popliván, nepíše jestli i to bude zkoumat státní zastupitelstvo.
    List dál reportuje o dalších menších protestech proti imigraci i v jiných městech, vesměs ve východní části Spolkové republiky.

Žádné komentáře: