pondělí 5. října 2015

asad

a.elperiodico.com/es/noticias/internacional/

  Musí zvítězit..

   Bohužel má pravdu. Syrský prezident Asad se vyjádřil k ruskému bombardování v Sýrii, prohlásil, že nová aliance mezi Ruskem, Sýrií, Iránem a Irákem bude mít určitě úspěch a porazí islámský stát ISIS. Jinak se celá blízkovýchodní oblast propadne do propasti chaosu, a to nejen Sýrie a Irák, ale všechny státy oblasti. Prezident řekl, že pokud chce i koalice vedená USA přispět k porážce ISISu, musí přestat s podporou protivládních skupin.
   Prezident dodal, že je šokující západní přístup, který vlastně teror živí. Jak mohou USA a jimi vedená koalice porazit teror ISISu, když jejich blízký spojenec - Turecko, teror podporuje. Přes hranice tohoto státu proudí do ISIS dobrovolníci, zbraně i finance, řekl prezident.
    El Periodico lamentuje, že ruské bombardováni zabilo dvě děti. Britský premiér Cameron zase dodal, že to povede k ještě větší radikalizaci, nikdo neví co tím přesně myslí, možná to rozšifruje britský tisk, který se tím výrokem již tři dny trápí. Cameron se pokusí najít konsenzus v britském parlamentu a možná Británie bude Sýrii víc bombardovat. Podle všeho se k němu přidají i někteří z labour party. Takové komedie může britský premiér i se svojí sněmovnou klidně předvádět dál v přitroublých televizních show, v Sýrii řádí teror a je třeba jednat, ne tlachy evropskounijních pletichářů.



Žádné komentáře: