neděle 6. září 2015

csu

a.faz.net/aktuell/politik/fluechtlingskrise/fluechtlingskrise-csu-kritisiert-merkel-fuer-einreiseerlaubnis-13787698

  Konečně....

   Bavorský ministr vnitra Herrmann ostře kritizoval rozhodnutí Merkelové jednostranně povolit imigrantům vjezd do Spolkové republiky. Kritizoval též politiku spolkové vlády v tomto smyslu.
  Podle ministra je špatné rozhodnutí Merkelové  umožnit imigrantům z Maďarska vstup do Německa,  Merkelová tak rozhodla po sobotním telefonickém hovoru s rakouským kancléřem Faymanem. Ke kritice se přidalo prezidium koaliční CSU: je to špatné a falešné rozhodnutí. Generální tajemník CSU Andreas Scheuer : masová vlna imigrace do Německa musí být zastavena, musí platit již domluvená pravidla a zákony.  V sobotu telefonovala Merkelová maďarskému ministerskému předsedovi Viktoru Orbanovi a podle prohlášení německého tiskového mluvčího se oba partneři shodli na tom, že evropské normy včetně Dublinského protokolu musí být respektovány. Tedy imigranti musí žádat o azyl v první evropské zemi kam vstoupí, se všemi důsledky z toho plynoucími.
    Pokrytectví Merkelové nemá  mezí, Merkelová a její nohsledi vyvolali v Německu proti Orbanovi hysterii nenávisti, která nemá obdoby, právě zato, že se snaží  dodržovat Dublinský protokol a respektovat dohodnuté evropské normy. Viktor Orban, který má stále v Maďarsku podporu většiny Maďarů je objektem nenávisti evropskounijních politiků, důvod je třeba hledat pomocí psychanalýzy, asi jde o nenávist z žárlivosti.  Orban se vymyká evropskounijní rozplizlosti a šedi a ukazuje se, že on jediný mezi evropskými politiky je schopen tuto krizi rozumně řešit.

Žádné komentáře: