čtvrtek 27. srpna 2015

maas

https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2015/maas-will-facebook-an-die-kandare-nehmen/

Maas will facebook an die Kandare nehmen  / cenzurovat..

   Německý ministr spravedlnosti poslal evropské centrále facebooku žádost, aby se ze sociální sítě důsledně eliminovaly výroky s rasistickým a xenofobním podtextem.
   Ministr dokonce pozval zástupce firmy k pohovoru na ministerstvo. Ministr píše v dopise facebooku, že  některé příspěvky, které se dotýkají lidské důstojnosti, zesměšňují původ, sexualitu, náboženství nebo poškození člověka jsou ze sítě eradikovány, ale podle ministra sociální síť nepostupuje v tomto ohledu dost důsledně. Ministrovi se zdá, že na síti je mnoho komentářů, které by se daly kvalifikovat jako podněcování k trestným činům.
    Jak úžasný rozhled po síti má tento sociálně demokratický aparátčík, dělá vůbec ještě něco jiného a co ještě dalšího na síti hledá. Výklad ministra, co je a není trestný čin, se dá lehce vydedukovat z jeho minulých prohlášení a zásahů. Zločinci jsou všichni, kteří nesdílí jeho politicko korektní ideologii. AfD, Alternativu pro Německo srovnává s nacistickou NPD, podle něj AfD využívá teroristických útoků ke svému zviditelnění. Hnutí Pegida, které si dovolilo demonstrovat proti islamizaci Evropy, považuje tento aparátčík za hanbu v Německu.
   Spolkový státní zástupce si dovolil kritizovat ministra Maase  - musel odejít  do důchodu. Ministr se popudil, že státní zástupce začal prošetřovat podezření z velezrady autory netzpolitik.org,  kteří na svém blogu zveřejnili tajné dokumenty německé bezpečnostní služby. Kancléřka, které jde jen udržení své mocenské pozice,  ministra podpořila a vyjádřila údiv nad slovy státního zástupce. Státní zástupce před odvoláním vyjádřil zklamání z brutálního vměšování Maasova ministerstva do německé justice. Ministra kritizuje jak pravicová CSU, tak levicová strana die Linke, která žádá jeho odvolání.
   Ministra přivedl do politiky slovutný Oscar Fontaine, šéf SPD, ten, když ho strana nepodpořila v kancléřských aspiracích a dala přednost Schröderovi ji okamžitě  zradil a založil s východoněmeckými komunisty levicovou die Linke.

Žádné komentáře: