pátek 31. července 2015

brescia

aaanews/cronache/telgate-liniziativa-sindaco-leghista-dare-i-37-euro-dei-prof-1157213

 Starosta Telgate: „peníze pro chudé a ne pro   imigranty“.

     Každý den sem přichází mladí, staří a stěžují si, že jsou bez práce, že nemají peníze, že jim nestačí penze, říká Fabrizio Sala,starosta v Telgate nedaleko Brescii.
  Z toho důvodu se rozhodl pro iniciativu, které říká „rovnost“. Rovnost v přístupu k Italům i imigantům.   Jak je známo, žadatel o azyl dostává každý den 37 eur, říká starosta. Mojí spoluobčané namítají: „máme velké sociální problémy a stát dává denně 37 eur imigrantovi, to je víc než 900 eur měsíčně a podstatně víc než činí běžná penze“.
   Starosta dal dohromady seznam všech potřebných, kde podrobně zmapoval jejich sociální situaci a s podpisy všech zájemců poslal seznam vládě. Žádá, aby vláda vyrovnala finanční rozdíl mezi imiganty a italskými občany a převis doplatila. Starosta říká, že kupodivu i členové a předáci levicových stran, kteří obvykle vůči jeho straně, což je Lega del Norde, zaujímají až nenávistná stanoviska, tentokrát podpořili tuto iniciativu.
    Starosta říká: „jsem proti Mare Nostrum, Frontexu apod.“, to je politika, kterou vymyslela Evropská unie vůči imigrantům, maximální otevřenost vůči imigraci, italské lodě v podstatě převáží obyvatelstvo severní Afriky do Evropy.   
   Pokud si vzpomenete na nedávnou komedii kolem Schengenu, kdo z východní Evropy kam může nebo nemůže, je současná situace poněkud komická. Prostě mohou všichni a na rozdíl od Východoevropanů i s podporou.
    Politika EU, podle starosty, povede k válce mezi chudými. Státní administrativa má hlavně závazek vůči obyvatelům země, kde dostala mandát a ne se starat o chudé v jiné části světa.

Žádné komentáře: