úterý 23. dubna 2024

sankce cina

Bez práce, s rozkoší

Američtí stratégové války vymysleli proti Rusku velmi zákeřný úder, píše o tom Wall Street Journal. Podle listu bez ruské kooperace s Čínou, Rusko musí válku na východní Ukrajině prohrát. USA vypracovaly sofistikovanou strategii sankcí, které mohou čínské banky odřezat od globálního finančního systému. V článku se píše, že američtí  stratégové včetně ministra Blinkena doufají, že tato opatření zbortí čínskou komerční pomoc ruskému zbrojnímu průmyslu. Washington spekuluje s tím, že omezení přístupu k dolaru a hrozba degradace obchodních vztahů s Evropou dovedou Číňany ke změně kursu. Pokud by Čína podlehla americkému vydírání, pak s miliardami americké a unijní pomoci Ukrajině by se Rusko octlo ve velmi nepříjemné poloze.

         Zpráva ve WSJ je úvodem Blinkenovy návštěvy do Číny 24. až 26. dubna,  kterou komentují i čínské Global Times. Podle komentáře novin záměrem Blinkenovy cesty do Číny bude vydírání, Washington Číňanům předestře své punitivní možnosti, které má v zásobě, pokud Čína nezastaví do Ruska export s vazbou na zbrojní průmysl, v americké demagogii to ovšem zahrne celý export. Podle čínského listu bizarní americké příběhy o Číně jsou převleky, které mají ospravedlnit ekonomické problémy USA a politické selhání Bidenovy administrativy. Tento  postup je typickou americkou taktikou, nejdřív agrese a pak ústup. Blinkenova cesta nebo jeho záměry nesvědčí o dobrém čtení čínské reality, všechny komentáře k jeho cestě v oficiálním listu komunistické strany se nesou v tomto duchu, tj. čínskou spolupráci s Ruskem nikdo nemůže zbortit, ani náznak vstřícnosti pro americké záměry.      
          Zpráva ve Wall Street Journal připomíná další test v ruské ruletě, kdy už konečně pistole vystřelí. Pokud by Číňané americkému vydírání podlehli, pak  už by v sázce bylo víc než případné použití atomových granátů na Ukrajině, ale šlo by o něco závažnějšího, o vypálení balistických střel, které by vyrovnaly možnosti obou stran, bez čínské pomoci Rusko nemůže evidentně ve válce se Západem obstát. USA a jejich loutky v Evropě čím dál víc legitimizují oprávnění Ruska odpovědět hlavní zbraní, kterou mají k mání. Psychologicky je svět dobře připraven, ruská populace může unést jen do jistého stupně zabíjení svých lidí, je to patrné v komentářích pod články reportující stav bojiště. Ruská strana zřídka kdy uvede své ztráty, ale lidé jsou schopni to dešifrovat a každodenní zabíjení svých lidí chápou jako nesmyslné v situaci, kdy Rusko má super zbraně.
            Kupodivu psychologicky stejně blízko k představě použití terminálních zbraní má populace v Evropské unii, která je zdrogovaná dlouholetou propagandou, která přetrumfla metody Josefa Goebbelse a pravděpodobně pohltila do většího stupně oficiální kulturu než se kdy podařilo nacistům. Řada let nesmyslné evropskounijní propagandy a politiky vedla k tomu, že evropská populace se přestala orientovat a ztratila přirozené instinkty. Pokud neexistuje korekce společenského i biologického života přirozenými instinkty přežití, pak se nutně objeví instinkt zkázy se svými libidonózními koreláty, k čemu došlo v konečné fázi nacistického Německa a v podstatě to tam pořád přežívá.
          Instinkt zkázy je samozřejmě totálním fenoménem a v dnešní době jeho nástrojem jsou atomové pumy,  zdá se, že podvědomí evropské populace usurpuje tento instinkt a ve vědomí se nastolují jeho libidonózní koreláty. Konečně když se naše vědomí nechce zabývat degradací a úpadkem evropských zemí, pak se konflikt přesune do podvědomí a tady se hledá řešení, které může být totálním. Jinak řečeno, nejsnazším řešením evropskounijní duchovní a rýsující se materiální bídy a civilizačního rozkladu je rychlá smrt spojená s rozkoší, druhým řešením je práce fyzická a duchovní a hlavně hodně potu, který smrdí. Evropskounijní vládnoucí kasta zvolila první možnost. 

Žádné komentáře: