úterý 13. února 2024

mayotte hejtmankuba

S euro a masovou imigrací nemají problém…

V Evropské unii se perverze z neznámých důvodů velmi rychle prosadí, i  nejslabomyslnější. Hejtman Kuba v hovoru prohlásil, že přijetí eura momentálně není aktuální, ale voliči ODS s tím nemají problém a z hovoru v Novinkách plyne, že ani on s tím nemá problém. Tato často používaná slaboduchá fráze dláždí cestu nejperverznějším koncům, přeje si Kuba euro nebo nepřeje? Pokud s eurem nemá Kuba problém, měl by být velmi problematickým pro jihočeského voliče. Že s eurem nemá problém, může vykládat v Budějovicích v hospodě. Jihočeského voliče by mělo zajímat má-li Kuba aspoň elementární představu o ekonomice a kolosálním negativním dopadu zavedení eura na republiku. To že bude až do konce světa jasně vidět, že Jihočech má v peněžence pětkrát méně než Rakušák u stejně drahých regálů, bude jen komickým dopadem zavedení eura v jižních Čechách. Jihočech se samozřejmě může utěšovat, že pro konverzi své bídy nepotřebuje směnárnu. Pokud by si chtěl Kuba prohloubit level, aby se dozvěděl další o euro hrůzách, může sestudovat pár ekonomů ozdobených nejvyššími cenami, konečně mu to řekne kdekdo i na Slovensku.   

              Zastavit laviny perverzí v Evropské unii téměř není možné, spustí se ale velmi rychle. Velmi podobně jako Kuba o euru argumentují desetiletí evropští liberálové o masové imigraci. Ve Francii ji před padesáti lety spustil liberál Giscard a v podstatě jim to zůstalo dodneška, ale naštěstí jsou na vymření.  Macron se tváří jako liberál, ale plete si liberalismus s liberálními financemi, v jejichž je žoldu. Masovou imigraci velmi nebezpečných odrůd s úsměvem na tváři a za potlesku liberální politiky spustil prezident Giscard d´Estaing, předtím jako ministr financí dlouhé roky pil krev de Gaullovi, který s ním musel do koalice. Je třeba vzdát posmrtnou holdu komunistickému vůdci Marchaisovi, který byl důsledně  proti masové imigraci. Giscard dekretem z roku 1976 uzákonil slučování rodin imigrantů a prosadil pravidlo "Ius soli", v národně orientovaném tisku se často píše, že celá vládnoucí kasta nese od těch dob zodpovědnost za jeden z největších problémů, s kterým francouzský etnos zápolí.
              V posledních dnech se píše ve francouzských novinách o problému ostrova Mayotte, který je francouzským zámořským départementem, přitom jde  o špičku rozsáhlejšího problému, kterému čelí celá Francie. Ministr vnitra po návštěvě ostrova prohlásil, že navrhne vládě omezit platnost Giscardova dekretu o slučování rodin a Ius soli na ostrově Mayotte. Před dvaceti lety navrhl zrušit na ostrově platnost Giscardova dekretu ministr pro zámořská území Baroin,  ale vládnoucí kasta to tenkrát smetla frázemi o lidských právech. Naštěstí se vždycky ukáže, že zvítězí realita. Pokud se něco neudělá, na ostrově vypukne občanská válka. Obyvatelé Mayotte nekompromisně požadují odsun všech imigrantů z afrického kontinentu. V roce 2007 na ostrově žilo 186 000 lidí s francouzským občanstvím, v 2012 to bylo 212 tisíc, v 2023 300 tisíc. Na sousedních Komorských ostrovech dělá hrubý důchod na hlavu 1300 dolarů, na Mayotte, kam metropole pumpuje finance, 11,2 tisíc dolarů, odtud atraktivita francouzského území. Už před sedmi lety se ve zprávě francouzského senátu hovořilo o nebezpečí vypuknutí občanské války, o chronické kriminalitě a zhroucení veřejného systému. Všechno z důvodu masové imigrace na ostrov.
            V roce 2022 žádalo na ostrově 137 000 lidí z okolních zemí o asyl, všichni jsou neodsunutelní z ostrova, francouzská justice a levicové politikum tomu zabrání. Loni vydaly úřady o 17% víc povolení k pobytu než v 2022, z toho  90 000 na podkladě zákona o slučování rodin. Na ostrově je 108 000 studentů z blízkých zemí, kteří mají limitované povolení k pobytu, ale už nikdy neodjedou. Loni francouzské úřady automaticky legalizovaly povolení 34 000 ilegálních imigrantů.
          50% obyvatel ostrova jsou ilegální cizinci, část jich zůstane na ostrově, ale velká část se přesune do Evropy. Ostrovní porodnost dosahuje 5 dětí na ženu, na ostrov se jezdí rodit z okolních zemí, dítě se stane automaticky francouzským občanem. Odhaduje se, že na jedno dítě s francouzským občanstvím se nabalí až 60 členů širší rodiny, kteří jakousi justiční magií se též časem stanou francouzskými občany. Obyvatelé Mayotte jsou ochotni akceptovat imigraci svých etnických příbuzných z Komorských ostrovů, ale ústy svých zástupců ve francouzském parlamentu tvrdě požadují odsun kontinentálních Afričanů do... Evropy.   

Žádné komentáře: