pondělí 18. prosince 2023

co2 arabie alzir

Po zásluze odměněni

Politika Evropské unie je po zásluze odměňována ekonomickou krizí, míra infantilního unijního entuziasmu je evidentně korelována s mírou inflace, která jak plyne z této aritmetiky, je v Čechách nejvyšší, ale o to větší radost máme ze členství v Unii. Řeklo by se, že dík patologické nenávisti k Rusku a podivné environmentální politice máme nejdražší energii na světě, která zbaví evropský luft průmyslové výroby, ale dobrem klonovaný Evropan bude vdechovat morálně a fyzikálně nejkvalitnější možnou materii. Každému po zásluze, hloupost, fanatismus a politickou prolhanost obvykle nečeká nic dobrého a v tomto případě jsou to Arabové, kteří Evropské unii ukáží, co to znamená jednat přirozeně. Arabská emisní statistika relativizuje smysl evropskounijních pseudomorálních dogmat a politiky samotné, Arabům po zásluze připadá evropská politika a politické pletichaření typu čtvrtečního zasedání unijní Rady úplně nicotné a nestojící za zmínku, což se např. dá vysledovat i na francouzském kanále alžírské televizi na satelitu.     

          V roce 2021 439 milionů Arabů vypouštělo do atmosféry 3185 milionů tun skleníkových plynů, v EU to bylo 3382 milionů tun na 447 milionů lidí, celkem tedy srovnatelná čísla. V letech 2011-2021 EU snížila roční emise o 581 milionů tun, zatímco arabské emise se vyšplhaly na 3185 milionů ze 706 milionů tun. A Arabové mají z pochopitelných důvodů záměr šplhat dál nahoru. V nejbližších pár letech klimatická stopa 19 arabských zemí daleko předčí stopu Evropské unie. Arabský svět pokrývá čtvrtinou celoplanetární emisní nárůst. V Dubaji se koná klimatická konference, ale samotné Emiráty obohatily v roce 2021 atmosféru o 264 milionů tun emisí v ekvivalentu CO2. Francouzi v 2021 emitovali 391 milionů tun, ale je jich šestkrát víc než je obyvatel v Emirátech. Ve Francii za poslední desetiletí emise klesly o 288 milionů tun, v Emirátech rychle rostou bez jakýchkoliv zábran.
         V zemích Golfského zálivu se v poušti zpracovávají uhlovodíky, které uvolňují CO2 a také skleníkový plyn CH4. Alžířané znečišťují atmosféru stejným objemem jako Francouzi, ale s výrazně menším počtem obyvatel. Muslimská Indonésie s 274 miliony lidí emituje 2000 milionů tun skleníkových plynů, tj. 2/3 množství EU. V první desítce zemí na světě s největší uhlíkovou stopou na obyvatele je sedm arabských zemí, na prvním místě Katar, v první patnáctce zemí jsou z větších zemí kromě arabských zemí,  Austrálie, USA, Kazachstán a Kanada.    

Žádné komentáře: