neděle 16. července 2023

thucker carlson iowa

Summit o křesťanské rodině v Iowě

V pátek organizovali vlivní konzervativní evangelisté v Iowě summit o rodině, v médiích se píše, že je otázkou, zdali Trumpovo odmítnutí účastnit se povinného shromáždění republikánských konzervativců, kteří s ním nesympatizují, nepoškodí jeho kandidaturu a zdali se podaří druhému republikánskému kandidátovi v pořadí guvernérovi DeSantisovi průlom v sympatiích republikánů. Jako moderátora si evangelisté pozvali hvězdného televizního komentátora Tuckera Carlsona. Přítomní prezidentští kandidáti ve společnosti Tuckera Carlsona úplně vybledli, dalo se očekávat, že Carlson, kterého před pár týdny vyhodila televize FoxNews, přitáhne větší zájem publika než republikánští kandidáti s evangelisty dohromady.

       Carlson se zmocnil konference, bývalý politický komentátor FoxNews je velmi adekvátní, prezidentské kandidáty griloval na hlavním problému doby, kterým je ukrajinská válka a americká organizace této války. Prezidentský kandidát senátor Tim Scott si vedl dobře až do okamžiku, kdy se pustil do ukrajinské války, senátor tvrdil, že americká pomoc Ukrajině oslabuje ruskou armádu a posiluje Ameriku. Carlson se ho zeptal, zdali zná někoho, koho by v USA zabila ruská armáda? Senátor přestal reagovat na Carlsonovy otázky a snažil se dokličkovat k písmu svatému, nakonec skončil poukazem na své chudé dětství. Potlesk publika nesklidil.
        Špatně dopadl bývalý viceprezident a nyní též prezidentský kandidát Mike Pence, jeho odpovědi doprovázelo bučení publika. Pence má řadu desetiletí s evangelisty velmi dobré styky a možná proto si ho Trump kdysi vybral na kandidátku. Na konferenci dostal Pence od Carlsona po zásluze tu nejhorší dávku, když ho Carlson interviewoval, publikum zažilo velkou zábavu. Jestřáb Pence kritizuje Bidenovu administrativu za slabou pomoc Ukrajině, prohlásil, že USA slíbily Ukrajině 33 tanků Abrams a zatím je Ukrajinci nemají. Carlson se ho zeptal, zdali ho jako prezidentského kandidáta nejvíc zajímají tanky pro Ukrajinu. Carlson nazval Ukrajinu americkým satelitem a obvinil Zelenského z pronásledování křesťanů.  Carlson se Pence, který se 6. ledna 2021 nacházel v budově Kongresu, dotázal, co se tenkrát vůbec stalo? "150 členů ochranky bylo napadeno, milost boží nás zachránila. Lidé rozbíjeli okna, ochranka nám zachránila život." Pence řekl, že neví, jaké měl tenkrát Trump záměry, ale doufá, že se jednou, stejně jako všichni účastníci, bude zodpovídat. Carlson počátkem srpna o Pencovy řekl, že nemá schopnost něco vést, vedle Trumpa působil jako konkubína. Pence, Pompeo, Graham nazývali Trumpa vizionářským géniem až do chvíle, kdy ztratil moc, pak se vrátili ke své původní neocon agendě.
          Dobře si vedl před křesťanským publikem starý hinduista Vivek Ramaswamy, postavil se kategoricky proti americké pomoci Ukrajině, zastával se míru, který by ponechal většinu dobytých území Rusku, výměnou za Putinův politický odklon od Číny. Hinduistický prezidentský kandidát prohlásil, že za útokem na Kapitol 6. ledna nestál Trump, ani zrada, ale cenzura amerického mainstreamu. Kandidát sklidil velký potlesk a sympatie. Trumpův soupeř DeSanctis prošel velmi dobře Carlsonovým grilováním, i když se ho Carlson  pokoušel vykolejit, sklidil sympatie a potlesk.

     

Žádné komentáře: