sobota 11. prosince 2021

covid svedsko cesko

V Česku versus jinde

V šedesátých letech zavřeli okresní lídři na Břeclavsku v jedné dědině kostel a do dvou dnů  po vybubnování rozhodnutí bylo JZD v dědině založeno, pár pražských hospod, poslední ostrovy civilizace, které přežily řádění evropskounijního kapitalistického satanismu, vládním výnosem zavřeno pravověrným, nikdo zatím nešel na zteč a ani se nezvedl vakcinační rating. Podobně jako tenkrát v  jihomoravských chrámech, dnes v pár pražských templech udělují, pod trestem televizního vyobcování a pokuty, kněží civilizace svatou hostii pravověrným. Vakcínovaní v průměru stráví na JIP kratší dobu a jejich úmrtnost v těchto nemocničních odděleních je nižší, o tom nepochybují ani pravověrní anti, ale mají obavy z něčeho jiného, z klesání IQ, které je u vakcínovaných evidentní.  Moderátorka Jílková úplně propadla podivné hysterii, v pořadu skandalizuje lidi, kteří projeví náznak vlastního názoru, od patentovaného mikrobiologického rychtáře se dovíme, že přítomní, kteří vakcínu sabotují, jsou spřaženi s bývalým komunistickým režimem. Pokud primář (a statistiky) uvádí, že po vakcíně skonalo 130 lidí, podle Jílkové to primář bůhvíkde sebral, ČT má prý jiná data, až když s počtem souhlasí i provakcínová profesorka, Jílková nic nenamítá. Televizní recepty a interpretace covidových dat se v Česku aplikují dva roky a výsledek je mizerný.

        Grafy z oxfordského "ourworldindata,org" staví Česko do šokující polohy párii mezi zeměmi světa, obtížně najdeme na planetě zemi,  která by na tom dlouhodobě byla v covidové úmrtnosti hůř než Česko. Např. Kuba od počátku krize až do letošního června měla výrazně lepší parametry než ČR, v červnu se začaly zhoršovat a byl to jeden z důvodů výbuchu lidových protestů, jak reportovala ČT. Totalitární režim reagoval, v posledních statistikách Česko vykazuje podstatně větší úmrtnost na počet lidí než Kuba, ČT v tomto případě nepřeje žádným lidovým protestům, ale vakcínám. Česká sinusoida úmrtí má nebezpečnou charakteristiku obálky všech ostatních křivek, bude to podobné ve všech ostatních sektorech, protože stát rezignoval na vlastní úsudek a kapacitu suverénního jednání, které by odpovídalo státním zájmům.
        Řekněme Švédsko, jehož lídři docela adekvátně reflektovali možnosti opatření proti covidu, téměř žádné nezavedli nebo nechali způsob ochrany na úvaze každého člověka. Od pozdního podzimu 2020 jsou švédská data několikanásobně lepší než německá. Počátkem 2020 se z Číny začal šířit virus, vlády vesměs reagovaly uzavřením škol, zákazem shromažďování, maskami apod., v ČT se hojně debatovalo i když v Česku se zatím virus nevyskytoval, hlavně se dělala reklama totalitní Evropské unii, tvrdilo se, že přístup k viru musí být jednotný a pár týdnů před vypuknutím pandemie se v ČT debatách tvrdilo, že hranice uzavřít je nesmyslem. Ve Švédsku se pokračovalo normálním životním rytmem, nic se neomezovalo. "Pokroková" západní média psala o katastrofě, Time: "Katastrofa.."; New York Times: "Odstrašující případ pro svět.."; Guardian: "Smrtonosné šílenství.."; La Republica: " Nebezpečný experiment..". Uvedená média jsou etalonem západní pokrokové ideologie, realitu nazírají stejně jako ČT inverzním způsobem, omezující opatření všeho druhu jsou normální, švédský přístup svobodné volby je nebezpečným experimentem. Švédská mocenská centra musela být loni velmi silná, o přístupu pochybovala švédská média a varovali i "renomovaní experti", stylem, který každý týden do nás hustí televizní wipka Jílková. Vědci z uppsalské univerzity a Karolinska-Institut ve Stockholmu a další, v superpřesných počítačových modelech předvídali, že v zimě 2020 skoná pod údery covidu 90 000 Švédů. Země, které zavřely školy, všude povinné masky, zavřely divadla, stadiony, pokutují zařízení, které dovolí vstup lidem bez testu nebo vakcíny, jsou na tom několikanásobně hůř než Švédsko. Švédský případ experti a média nevysvětlují nebo nejlépe ani nezmiňují. Nikde se nepíše, že ve Švédsku se může do kina a na stadion volně a bez masky.
      V USA švédskou inspiraci následoval stát Florida, republikánský guvernér před rokem zrušil všechna omezující opatření, mainstreamová média předvídala, že se stát promění ve velkou márnici. Demokratický guvernér státu New York Cuomo proslul na druhé straně nejtvrdšími omezujícími opatřeními, před pár týdny musel odstoupit kvůli nařčení ze sexuálního obtěžování desítek žen. Ve Státu New York 0.29% lidí umřelo na covid, na Floridě, kde je procento důchodců extrémně vysoké to dělá 0.27%.  

Žádné komentáře: