pátek 26. listopadu 2021

zemmour villiers lepoint

Antipolitkorektní aféry možného prezidenta

Eric Zemmour se nachází v každodenním záběru francouzských médií až do té míry, že v některých novinách je kapitola Zemmour hlavním tématem jejich psaní, na které nasadily nejtěžší kádry. Např. důležitý mainstreamový magazín Le Point, který se vydává za konzervativní, ale ve smyslu zakonzervování stávajícího,  spustil na stránkách o Zemmourovi perpetum mobile pravdy vizualizující  Zemmourovy úchylky v rafinované laterně magice citově lechtivé hudby a  obrazu. V informačním performance se vyjevuje, že Zemmour má nejen drzost kandidovat na prezidenta, ale tento žid (narozený v Montreuil z alžírských židovských přistěhovalců) se domnívá, že zvládl francouzský jazyk a myšlení lépe než Francouzi samotní, napsala už před sedmi lety po hovoru se Zemmourem "velká" reportérka francouzských médií Anna Cabana, dotyčná tenkrát odhalila, že Zemmour k tomu všemu je i misogyn, tvrdil jí, že Hanah Arendtová vděčí za své koncepty Heideggerovi. V druhém dějství kolotoče pravdy se vtlouká čtenářům do hlavy, že Zemmour nenávidí feminismus a feminizaci médií, Zemmourovi udělal reputaci Eric Neulleau v talk show v RTL, dlouholeté talk show bylo zajímavé výhradně kvůli Zemmourovi, Neulleau byl v pořadu chudým příbuzným.

        Mezi přímo zločinné teze patří Zemmourovo tvrzení, že Pétain obětoval zahraniční židy, aby zachránil francouzské, chtěl by Arabům pofrancouzštit příjmení, odvolává se na Napoleonův zákon z roku 1803, nejhorším zločinem proti záměru ušlechtilé vládnoucí kasty je Zemmourova teze o nahrazení francouzské populace muslimy. Tvrdí, že drogoví dealeři jsou většinou Arabové nebo černoši, kvůli tomuto tvrzení ho vyhodili z řady médií. Mohou si Francouzi volit za prezidenta člověka, který byl v roce 2010 odsouzen za výrok, že zaměstnavatel má právo odmítnou Araby a černochy, některé ženské  magazíny nechaly o této otázce hlasovat své čtenáře. V 2010 byl Zemmour souzen za výrok v televizi "třicet let zažíváme invazi". Za tyto výroky vyhozen v 2016 z i-tele a v 2019 z RTL. Zemmour setrvává na svých tezích a proto je podle Le Pointu oprávněně  řazen do extrémní pravice, a ta hrůza, v roce 2019 se Zemmour účastnil "Konvence pravice" a seděl vedle Marion Marechal le Penové. Od roku 2019 ho zaměstnalo CNEWS a v každodenním pořadu "Face a Info", otravoval francouzskou veřejnost a zvedal si popularitu (pořad se stal nejsledovanějším svého druhu v zemi). Francouzského občana přijde na velké peníze, od 2019 musí mít policejní ochranu (hrozby zabití) a aby to bylo ještě dražší, jezdí po Francii a propaguje své uchýlené náhledy. Hyperaktivní mladí fanoušci a sociální sítě mají kapacitu znásilňovat prozemmourovským šumem veřejný prostor.
         V Le Point s nezastíranou radostí informují, že Zemmourovi to začíná s podporou skřípat, distancují se potenciální sponzoři jeho prezidentské kampaně a dnes časopis halasně oznámil, že i Philippe de Villiers se 5. prosince nezúčastní oficiálního zahájení Zemmourovy prezidentské kampaně i když to přislíbil. Suverenista De Villiers je uznávanou postavou francouzské pravice, ze staré vendéeské rodiny, dlouhé roky byl prezidentem kraje Vendée a ministrem, podpora tohoto politika by v této fázi Zemmourovy kampaně byla velmi významná. Před pár měsíci vyjadřoval podporu, nyní se pod malichernými záminkami distancuje. Ovšem podobný postoj tohoto politika je téměř normou, v devadesátých letech založil malou politickou stranu programově velmi blízkou le Penově Národní frontě, bylo pravidlem, že spolu vedly velmi slibně vypadající předvolební jednání, ale nakonec Villiers nikdy nepodpořil Národní frontu v žádném poslaneckém okruhu a podílel se na mainstreamové blokaci Národní fronty. De Villiers napsal v smsce Zemmourově týmu, že přiliš velká podpora by mohla poškodit reputaci přírodního parku Puy du Fou, který Viliers od sedmdesátých let buduje v oblasti kolem svého zámku, Villiers též vyjadřuje pochyby o týmu kolem Zemmoura, ne že by členové byli málo schopní, ale jsou moc mladí a nezkušení. Villiersovy vznešené úvahy o Francii a jejím osudu zůstanou prázdnými a zbytečnými větami pokud se vehementně nepostaví za Zemmoura. De Villiers má velký vliv na francouzské veřejné mínění, snad všechny noviny koncem října psaly, že se vyjádřil o Zemmourově kampani "skončí to všechno špatně". Noviny se rozepisovaly o důvodech, např. se tvrdilo, že nahlíží negativně na Zemmourovu blízkou spolupracovnici Sarah Knafo apod. Minulý týden Villiers twittoval, že větou myslel Macronovu volební kampaň, to se už v tisku nekomentovalo. Dnes je nejdůležitější mediální francouzskou zábavou zvěst, že včera napsal bulvární Closer, že Knafo je těhotná, Zemmour a Knafo podali na noviny žalobu.  

Žádné komentáře: