úterý 8. června 2021

Ihsane Haouach

Senát (pokrač.) a belgická vládní komisařka

Český senát krká v trapném tyátru fráze o demokracii, kterou tamní osazenstvo načerpalo z EU brožur, někteří i z placených stáží za oceánem. Belgická vláda bude určitě podle českých senátorů, podobně jako oni, demokratickým tělesem. Minulý týden jmenovala belgická vláda vládní komisařku pro institut rovnoprávnosti muže a ženy. Nová komisařka Ihsane Haouach je zahalená. Český senát ani neprotestoval, ani nevyzval k sankcím, přitom rovnoprávnost ženy je fundamentem evropské demokracie, je to větší narušení demokratické rovnováhy než Lukašenkova volební eskamontáž.

       Žena se staletí emancipuje od stereotypů, základním projevem její svobody je osvobození se od všech znaků podřízenosti.  Českosenátní pseudodemokratická hantýrka může být velmi zavádějící. Lenin kdysi jmenoval komisařku Ázerbájdžánu, po dvou třech letech jejího působení se tmářská země  proměnila v místo příkladné emancipace muže a ženy a platí to tam dodnes. Pseudodemokratická hantýrka v Evropské unii dovede evropské země, kde se žena emancipovala,  zpátky do středověku. Evidentně Leninova politika emancipace vedla k reálné emancipaci, která je pořád základem demokracie, Evropskounijní demagogie má reverzní charakter nejen v případě emancipace ženy. Vlivný belgický státní institut rovnosti proklamativně: „Odsuzujeme používání sexistických stereotypů ve všech oblastech…, protože jejich praktikování představuje nebezpečí pro záruku rovnosti žen a mužů“. Zahalení ženy je viditelný ponižující znak, který prosazují nejtvrdší verze islámu a belgická vláda je v tomto jejich komplicem. Jak může komisařka se zahalenou hlavou prosazovat ženskou emancipaci. Lenin ve srovnání s belgickou vládou byl velký osvícenec a pokrokový propagátor rovnosti muže a ženy. Evidentně belgické politické struktury favorizují útlak ženy a islám. Jak může pověřenkyně nějaké evropské vlády ostentativně hlásat svoji příslušnost k fundamentalistickému náboženství, pokud by jmenovali do funkce jeptišku, do věci by vstoupil evropský soud pro lidská práva a ulekl by se i český senát.
     Pokud jde o pokrok islámu na evropské půdě, postoj českých senátorů je jasný – nevidět, neslyšet, a neříct pravdu o zahalené hlavě muslimské ženy. Na české senátory pasuje výrok Charlese Péguy: “Vždy říkat to, co je vidět, a to pořád; je nejtěžší vidět to, co se vidí“. V českém senátu panuje výběrová slepota proti evropskounijním praktikám, jejichž dopad je pro českou populaci mnohem závažnější než témata jejich každodenních politických excesí.

Žádné komentáře: