středa 21. dubna 2021

cnn honest true

CNN aneb noblesní typ pravdy

Velké americké televizní sítě CNN, CNBC atd. okupují velkou část zpravodajského planetárního prostoru, ostatní televizní sítě nekriticky z těchto zdrojů informace přebírají nebo nepřímo kopírují jejich formu a jak se ví, forma dělá obsah, v Čechách „obohacuje“ CNN mediální prostor přímo prostřednictvím Primy a je informačním a ideovým etalonem ČT. CNN je vlastněná světovým telekomunikačním gigantem AT&T, který je proslulý planetární špionáži, které nikdo neunikne.

        Od konce prosince spadla sledovanost CNN v USA téměř na polovinu. Loni se velkou mírou zasloužila CNN o Trumpovu volební porážku, mírně řečeno tak nehorázným filtrováním reality, že americký divák ztrácí o tento typ informování zájem. Žurnalistům projektu „Projekt Veritas“, který se zabývá novinářskou nestranností se podařilo získat video s doznáním technického ředitele CNN Charlie Chestera, který odhalil, že zadáním CNN během volební kampaně nebylo informovat, ale porazit Donalda Trumpa. Ředitel doznal, že CNN se snažila za každou cenu vykreslovat Bidena v co nejlepších barvách. V hovoru s žurnalistou Projekt Veritas, Chester  řekl, že Trumpa se snažili vykreslovat jako nezpůsobilého a Bidena vydávali za zdravého, aby eliminovali obavy, že 79letý nebude sto zastávat úřad. Chester a jeho okolí v CNN nemají problém s tvrzením, že bez zkresleného typu reportování CNN a pandemie, Trump by byl prezidentem. Ředitel bezostyšně přiznal, že se zabývá propagandou. CNN týrá lidi svým zpravodajstvím od letišť až po hospody, zdánlivě informuje, ale ve skutečnosti jde o reklamu americké hegemonie a stylu života velmi dobře propracované propagandisty jejich studií. CNN hvězda Don Lemon, řekl, že cíl je dosažen, Trump prohrál volby a pád v televizní sledovanosti není důležitý, to je podle Lemona „honest true“, noblesní pravda.
      Jaká je noblesní pravda hlásné trouby liberální planetární perverze? V USA CNN pracuje na bázi malých lží, kamera nasměrovaná jenom tam, kam je ideově žádoucí a miliony diváků jsou podchyceny. V planetárním měřítku si CNN nedává žádné meze co se týče pravdy a neomalenosti, musí to být jenom dobře zabaleno. Podtitul jedné březnové reportáže CNN „ruské vojenské transporty“, mělo jít o ruské tanky na vagonech dopravené na ukrajinské hranice na Donbasu. Co se mělo světové veřejnosti sugerovat je zřejmé, při bližším zkoumání však bylo rychle jasné, že nejde o ruské tanky, ale ukrajinské. Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Zacharová na facebooku: „Drahá CNN a její přátelský tým, víme, že nemáte čas zkoumat fakta, jde přece o ideologický boj za liberální vítězství, ale přece jen, vydávat ukrajinské tanky na ukrajinských vagonech s ukrajinským nádražím za zády za ruskou přípravu k válce? Možná by se měli vaši korespondenti v Moskvě aspoň trochu zabývat tím, čím žijeme.“  CNN potichu reagovala a stáhla video ze svých stránek, samozřejmě Američané se nemají ve zvyku nikomu omlouvat.
         Philbutler v Zerohedge píše, že v březnu CNN s humbukem oznámila, že Rusové akumulovali v arktickém oceánu bezprecedentní vojenskou sílu, CNN pomocí supermoderní technologie Maxar Technologies a Centra pro strategická a mezinárodní studia (CSIS) odkryla v arktickém prostoru ruskou supertajnou vojenskou  základnu Nagurskoje. V článku v Zerohedge je přiložená fotografie supertajné základny sejmuté CNN, podezřele připomíná podobné snímky vojenských základen ze šedesátých let, ctihodné bombardéry TU-95 poblíž Putinovy nejobávanější nukleární zbraně.  Novinář ze Zerohedge  píše, že jsou to řadu let staré satelitní snímky, které před lety CNN použila ve video reportáži, dnes tytéž snímky, pouze terén je pokrytý sněhem.  Novinář píše, že v deseti vteřinách městečko vygooglil i se supertajnou základnou. V CNN fotomontáži ukazují startující ruské rakety vyrobené v roce 1983 s arktickou scenérií v pozadí, ruské vojáky na lyžích střílející z lehkých zbraní, prokládané fotografiemi sovětské základny z padesátých let s přikreslenou ruskou vlajkou. Propaganda CNN, i podle ředitele Chestera nejde o objektivní informování,  musí být velmi sofistikovaná a téměř dokonalá, ani po víc než 30 letech tohoto typu zpráv omílaných i v mládežnických barech, nikdo necítí nudu. V minulé epoše po pár letech trvání režimu, lidé při zprávách usínali. 

Žádné komentáře: