neděle 1. dubna 2018

mossad anglie rusko

Mossad nepotvrdil

Britské bláboly o ruském podílu na aféře Skripal. Nikdo se Mossadu zatím nedotázal na podíl atlantických tajných služeb popř. Mayové a Merkelové na zločinu. Izraelská vláda ignorovala žádost Londýna na protiruskou diplomatickou sankci. V Haaretzu se dočteme, že odpovědí Britům bylo chladné mlčení. „No comment.“ Tlak britské vlády na Izrael byl obrovský.  
    Mossad nepotvrdil a Rusko se nepodílelo. O kvalitách a přesnosti Mossadu nikdo na světě nepochybuje. O britských a evropskounijních lžích všichni rozumní a spravedliví této planety. Britské polo(i)oficiální agentury Izrael zběsile vydíraly. Otevřeně ventilovalo britské velvyslanectví, co se od Izraele očekává. Britové a evropskounijní diplomacie dlouhé roky ukazují   pravou tvář k židovskému státu a nyní by dokonce potřebovaly komplice do podvodu. Izrael je země vysoce morální tváře, ať si v Londýně a Berlíně myslí cokoliv. 
     Evropskounijní politruky překvapilo, že Izrael nejednal ani v intencích Washingtonu. Po letech antiizraelské politiky Baraka Obamy jsou nyní vztahy těchto zemí na vysoké úrovni. Izrael, a to se v EU i jinde těžce chápe,  je zcela svobodný a suverénní stát.
    A pokud není v rovině politiky kontradiktorický výrok „jde o pravdu“, pak Izrael se tomu nejvíc blíží. Natanjahu navštívil již sedmkrát Rusko, k Rusku netrpí averzí ani předsudky. S Liebermanem se několikrát vyjádřili ve smyslu, že Rusko je demokratická země.
     V Times of Israel vyšel článek „Ve válce špionů mezi Anglií a Ruskem, dává Izrael přednost Rusku“. Mezi Izraelem a Ruskem lze dlouhodobě pozorovat neverbalizovanou strategickou spolupráci v mnoha konkrétních polohách. Spolupráce s Ruskem je zárukou stability. A jeden důležitý aspekt, podle všeho je pro Izrael Rusko zemí, která má budoucnost a perspektivu.

Žádné komentáře: