pátek 9. června 2017

srbsko nato

Mají recht..

Udatný srbský národ v zastoupení srbské akademie věd a umění a s požehnáním velkého patriarchy Srbska Irene podává trestní oznámení na NATO kvůli perverznímu a zrůdnému bombardování Srbska v roce 1999. S obžalobou jim pomohou vynikající advokáti z Evropy, Ruska i Ameriky. Mluvčí akademie věd Srdjan Aleksic vysvětlil.
  Zažalujeme a poženeme před soud ty země NATO, které se podílely na agresi proti Jugoslávii. 20 zemí na tom participovalo, přímo či nepřímo. Naši právníci připraví žalobu na každou zemi zvlášť. Žaloby nebudou směrovány na mezinárodní soud, ale na soudy každé jednotlivé země. Pochybujeme o kompetencích mezinárodních tribunálů. Státy participující na agresi těžce narušily kap. 7, Charty OSN. Ta zakazuje agresi proti jakékoliv zemi. Navíc tyto země narušily čl. 5 a 6 vlastního statutu Aliance NATO.
   V roce 1999 11 měsíců bombardovala aliance NATO Jugoslávii. Operace stála Jugoslávii 2500 mrtvých. Navíc letadla NATO rozšířila na srbském teritoriu 15 tun uranu, následkem toho registrují v Srbsku víc než 5500 případů rakoviny na 1milion obyvatel. Srbsko má z toho důvodů nejvyšší mortalitu na rakovinu z celé Evropy.

Žádné komentáře: