sobota 25. února 2017

wilders

Gert Wilders: právo na sebevědomí 

Tři týdny před parlamentními volbami v Holandsku a strana PVV jejímž je Gert Wilders předsedou  má velkou šanci na vítěznou prémii. Ve čtvrtek poskytl hovor kanadské televizi, francouzské France 24 a německé ARD. Reportér ARD Markus Preiss je naivní demagog, ale Wilders odrazí i německou demagogii.
    Preiss: „Všechny kultury nejsou stejné“? Wilders: „Máme v Evropě právo na sebevědomí a můžeme deklarovat naši židovsko-křesťanskou kulturu jako základ civilizace“.
   Gert Wilders v Euromagazínu v ARD: „Holandská ústava garantuje svobodu vyznání, ale nedá se to použít na islám. Islám není v pravém smyslu náboženství, jde o ideologii, která se za náboženství vydává.  Tato ideologie se podobá fašismu nebo komunismu.  V koránu se hovoří o židech podobným způsobem jako v Mein Kampf“.
    Mimo odmítnutí islámu akcentuje Wilders odpor k Evropské unii, nejraději by z ní vystoupil. „Členství v Evropské unii zbavilo Holandsko suverenity. Stát nemůže rozhodovat o tak závažných otázkách jako je imigrace, finance nebo banky. Pro demokracii je národní stát nezbytný. Demokracie potřebuje nezávislost – žádný rasismus, fanatismus, ale patriotismus“.  

Žádné komentáře: