úterý 10. ledna 2017

britanie banka

Anglická národní banka se omlouvá..

Hlavní ekonom Anglické národní banky Andrew Haldane se veřejně omluvil za nesmyslné a katastrofické prognózy, které banka zveřejňovala před hlasováním o BREXITu.
  Až neuvěřitelná omluva v Evropě unijních lží a demagogií. Předbrexitové prognózy beze studu evropskounijní politruci hlásají dál i když britská ekonomika po hlasování začala prokazatelně prosperovat. 
    Před Brexitem prohlašoval Cameron, že dojde v Evropě k válce, vyvodil však důsledky a po hlasování si asi šel doplnit vzdělání do doplňkového kurzu o ekonomii. 
    Donald Tusk hlásal, že pokud se Britové rozhodnou pro Brexit, dojde k destrukci nejen Evropské unie, ale celé západní civilizace. Dotyčný nerezignoval, jak by se dalo v slušném světě očekávat a zamořuje dál evropský politický prostor.
    Britská ekonomika po Brexitu akceleruje. Index FTSE 100 korelující s ekonomickou expanzí začal letošní rok se 7143 body, v roce 2015 to bylo 6242 bodů tj. letos o 14% víc. Španělský IBEX index se naopak letos snížil oproti 2015 o 2%.
   Podle listu The Times se Británie v roce 2016 nastolila jako nejsilnější ekonomie západního světa. Ekonomický růst po Brexitu akceleroval a zdaleka předčil německý, americký i japonský růst. Britská ekonomika v 2016 rostla o 1.8% přitom po Brexitu o 2.2%..     

Žádné komentáře: