čtvrtek 29. prosince 2016

brusel berlin kovbojka

Bezbranní

V existenciální etudě „Artisté pod kopulí cirku bezbranní“ Alexander Kluge kdysi naznačoval, že existenciální prázdno vede k propastem, ale které jak se nakonec ukázalo byly jen neškodnou dobovou hrou. Existenciální hry odvál čas, strom žití se zelená a nastoupila skutečná bezbrannost. Kovbojka by byla nejadekvátnější uměleckou formou k uchopení této reality. Indiány na odstřel v této kovbojce, jak už bývá zvykem jsou opět domorodci.
    Cantaloop na pi-news.net píše o současném Německu a jeho bezbranných pod ko(pulí)mandem kancléřské mafie. Bezbranným se cítí občan Spolkové republiky. Tváří v tvář hororovým správám, které se etiketují jako „výjimečné případy“ v jinak přítulné skupině otevřených mladých mužů, kteří u nás našli útočiště při útěku z pekla. Přirozeně se musí diferencovat, ale nezanedbatelná část těchto „šťastných rytířů“ v sociologicky přikrášlené terminologii „hledajících ochranu“, znásilňuje, vraždí a podpaluje. Nic takového jsme za posledních 70 let nezažili. Celá země oslepla a stala se nekontrolovatelnou.
    Dokumentují se pouze důsledky procesu. Země se zmocnili kdysi vysmívané zelené zrůdy a socialisticky zduřelá CDU. Na ožehavá společenská témata – uprchlíci, islám -  mají právo pouze levičáci a zelení hipstři, jako známý hamburský senátor justice a rovnosti Till Steffe, který též koordinuje a diktuje rudým univerzitám a kancléřka.
    Občanu se povoluje, aby počínání vlády schvaloval a aplaudoval. Každé jiné vyjádření je rasistické a bude stíháno. Témata k řízenému společenskému diskurzu jsou daná. Kdysi konzervativní politici se proměnili v ustrašené chaotické mraveniště. Mimoděk tuší, že kdysi kvetoucí Německo se proměňuje neodvolatelně v ruinu. Dezorientované Německo, nezodpovědnou politikou a neschopností vládnoucích hluboce rozpolcené, se nakomandovanou otevřeností  stalo velkým nebezpečím pro celou Evropu. Němečtí občané jsou volně na odstřel, politická kasta se nedopustila žádné chyby.
   Normalita dovedena ke grotesce, k surrealistickému zrcadlu sebe sama. Mnohá regularia, která minulost dlouhé věky uchovávala, zmizela v nirvaně nebo spadají pod jazyková a myšlenková tabu. Naoktrojovaná ideologie platí víc než zdravý rozum a logika. Hranice jako spadlé stodoly a kolem kostelů a vánočních trhů policejní ozbrojenci. Kde zůstal zdravý rozum? Německo v 2015-16 přijalo víc azylantů než celý zbývající svět dohromady. Důsledky neseme všichni. 
    Infantilně a se stoickým klidem prosazuje kancléřka své bezprostřední a zničující cíle. V zádech věrní systémoví žurnalisti a slintající partajní poskoci se staženými ocasy, v agonii zmírající církve, nesčíslní prominenti druhé až páté kategorie a další nepodstatní superdůležití.
   Řád a pořádek jsou „perdu“ - vnitřní bezpečnost nahlodána a (opticky) těžce vyzbrojená exekutiva v pěších zónách za masívně vypolstrovanými betonovými bloky se stala každodenností – stejně tak jako zemí táhnoucí hordy mužů. Jsou všude přítomní, oficiálně povolený název pro ně je „jižané“, obyvatelé měst jsou šťastni když večer ve zdraví dorazí domů. Němci žijí v permanentním strachu.
     Nikdo se neodváží vyjádřit svůj strach – v nejlepším případě by ho levicověliberální establishment označil za zpátečníka, ve většině případech by použili tvrdé a denunciátorské metody. Levičácká bloková kápa a špiclové jsou mstiví. Jedině na správné straně v boji se svými soudruhy proti imaginárnímu pravicovému nepříteli a pokorně čekat na islámsky motivovaný bombový útok. Pak počítat mrtvé a zraněné, pasívně naslouchat bolestivým frázím obvyklé úřední lyriky při dodržení všech pravidel politické korektnosti, která při objektivnějším pohledu je příčinou této hrůzy.  
    Národ zbabělců a zastrašených myší, v slepé oddanosti a poslušnosti kádrům si dobrovolně kope hrob. Frenetické orgie aplausu a holdování vůdkyni na sjezdu partaje upomínají na sjezdy komunistické strany v temných sovětských dobách (upomíná to spíš sjezdy jiné partaje německé temné minulosti).
   Jaké konce? S velkou pravděpodobností zažijeme obrovskou demografickou proměnu. A s ještě větší pravděpodobností se proměníme v rozvrácený stát, který bude řízen výjimečným stavem, násilím a tvrdou diktaturou. Je možné, že to všechno naordinoval Brusel, ve vysoké politice je totiž  málo co náhodné.


Žádné komentáře: