neděle 13. listopadu 2016

klaun

Hej klaune..

Za klauna považuje čtenář velmi populárního belgického zpravodajského serveru sudinfo-be Pierre Kiroul Junckera. Bohužel dotyčný neklaunuje v reálném cirkuse, ale vede Evropu. Pierre Kiroul reaguje na „důležité“  vyjádření Junckera publikované v  agentuře AFP.
Donald Trump prý má hluboké propasti ve znalostech, zabýval se jenom byznysem, řekl Juncker před lucemburskými studenty. Potrvá to dva roky ztraceného času, než Trump objede svět, který nezná a začne chápat. Trumpovo zvolení nastolí zmatek v mezikontinentálních vztazích. Musíme mu vysvětlit jak funguje Evropa. Trump zpochybnil evropskou obranu. V otázce uprchlíků a barevných nesdílí Trump evropské hodnoty. Bohužel s ním musíme spolupracovat i když je tak vzdálen od evropských principů. Ministři zahraničí zemí Unie se v neděli sejdou a budou se o tom všem radit. Pierre Kiroul byl v komentáři k unijnímu géniovi nejadekvátnější.
   Je zajímavé, že na tak čteném belgickém médiu se nenašel jeden pozitivní ohlas. Odpor k Unii sílí i v kdysi velmi prounijních zemích a konec komedie jménem Evropská unie se přiblížil. 
Komentáře:
Philippe Laloyaux:  Trump ti dá lekci, kterou potřebuješ, pochopíš co je to CETA a euro.
Donnie Brasco: Stáhneš rychle svůj oc..., Trump není loutka z unijního divadla, je to zdravá síla, která vykopne tebe a podobné kašpary.
Jacky Coquelet: Chudáku Junckere, s nesmyslnými bláboly, jsi to ty, který ničí Evropu.
René Debosschere: Juncker uděluje lekce novému prezidentovi, Trump se stal miliardářem bez Junckerových rad.

 

Žádné komentáře: