sobota 20. srpna 2016

baron rothschild

Baron Rothschild

Koryfej světových financí mluví o největším experimentu v dějinách a má na mysli kejkle centrálních bank (hlavně asi Evropské centrální banky). Nese to obrovské riziko pro celý západní svět.
Nelze se divit, že ho jímá hrůza, když vidí počínání Merkel-Obama-Draghi mafie. Nulová úroková míra, žádné výnosy z úspor a cenných papírů. Důsledky této politiky se nedají předvídat. Obama si zařizuje postprezidentský veget v luxusní čtvrti a tam následky nedolehnou. Stejně Merkelová se chystá a prozíravý Draghi to vyřešil už před časem. Aspoň někdo se zachrání....
   I jiní známí investoři upozorňují na ničící finanční politiku centrálních bank.
Bill Gross: „Globální výnos kapitálu je nejnižší za posledních 500 let. Je to supernova a jednoho dne exploduje“.
  V půlroční zprávě investičního domu RIT zmiňuje baron Rothschild: Poslední půlrok pokračují centrální bankéři v největším finančním experimentu světové historie. Vstoupili jsme na neznámé teritorium a konsekvence nejsou předvídatelné. Např. jedna třetina státních dluhů vykazuje negativní výnosy, tedy dluhopisy ztratily logiku. Ekonomický růst je slabý, nízká poptávka a deflace v rozvinutém světě. Spousta rizik najednou. Geopolitická situace se zhoršuje. Volby v USA rozpoltily společnost, Čína přibrzdila svůj ekonomický růst a vrhla svět do nejistoty. Konflikty na Středním východě se rychle nevyřeší, důsledkem jsou teror ve Francii a v Německu.
     Investiční dům RIT nasměroval své investice do oblastí, kde peníze hrají ještě roli. V těchto časech udržení vlastního obsahu vlastnictví je důležité. V oblasti akcií jsme naše angažmá redukovali z 55% na 44%. Investice do měny činí 25% celkového portfolia. Zlato a cenné kovy zvýšily podíl v portfoliu na 8%.

    

Žádné komentáře: