pondělí 8. srpna 2016

bankovni krize nemecko

Bankovní krize – Made in Germany..

Bankovní krize je na obzoru, píše na svém blogu publicista Hubert von Brunn. A nelze se divit, klan Merkelová & spol. vede Německo a celou Unii, jejíž aparát je jejím servisním týmem, do totální krachu. Evropa zažila od předchozích generací německé kliky totální válku, tak bude totální krach. Všechno se musí zkusit.
   Ratingové agentury snížily bonitu Deutsche Bank (DB), a není to poprvé. Mezinárodní měnový fond koncem června označil tento německý bankovní kolos za extrémně rizikový podnik.  Dvě, kdysi vlajkové lodi německého hospodářství, se dostaly do nebezpečných vln: Nejdřív VW si pokazil excelentní reputaci emisním podvodem u aut a následné miliardové pokuty dovedly podnik na pokraj finančních možností. A nyní Deutsche Bank, od Ackermanna (významný(?) bankéř) zavedený  model globálního cukrování, vedl k zanedbání seriózních privátních zákazníků a solidních obchodů. Politika managementu banky „programovaná chamtivost“ se vymstila. Akcie DB dospěly 4.8.2016 ke svému třicetiletému minimu. Od 2010 ztratily akcie 75% hodnoty. Světově nejrizikovější banka.
    Drastický pád kurzu akcie má fatální dohru. Od 8.8.2016 vypadne bývalý garant stability německého hospodářství z burzovního indexu Stoxx Europe 50, kde se kvótují největší evropské podniky. V tzv. evropském bankovním stresovém testu přistála DB na posledním místě. Lze se tomu divit? Banka vede 7800 právních sporů a miliardová odškodnění jsou ve hře. V r. 2015 ztráta 6.7 miliard eur.
    Mnohé střední firmy se obávají, že tato potápějící se loď německé ekonomiky vyvolá novou bankovní krizi, tentokrát Made in Germany.  Banka č.2 v Německu, Commerzbank, též v krizové situaci: Akcie na historickém minimu 5,16 €. A co dělají manažeři banky? Mlží, krize je prý jenom minikrizí – a kasírují tučné bonusy za úžasné řízení banky.
   Vyplatilo by se rozhlédnout se někde jinde. Na Islandu právoplatně odsoudili 26 bankster (bankovních gangsterů); Irové zavřeli 3 bankovní manažery za křivé kšefty, které dovedly zemi na pokraj propasti. Na tři roky budou pečovat o vězeňské zahrady a latriny. Dokonce i v Itálii jde justice proti kriminálním bankovním bossům. Před pár dny zavřeli bývalého šéfa Banco Veneto Vincenza Consoliho, měl manipulovat statistikami banky. Od včerejška má domácí vězení a jeho privátní majetek byl zabaven. V Německu to nejde?
   V Německu jsou očividně kriminálníci chráněným druhem. Mohou nerušeně dál plnit vlastní kapsu – než se zřítí celý domeček z karet. Pak nastoupí občan, plátce daní a budou mu vsugerovávat, že systému relevantní banky se musí zachránit. Pochopí už snad ti, kteří nesou politickou zodpovědnost, že tato politika povede k celkové katastrofě.
  

Žádné komentáře: