čtvrtek 21. července 2016

IQ inteligence francie

Klesá, klesá

A zrovna to, co nejméně chceme, klesá po drogách, kořalce a prý i lenost to podmiňuje. Profesor Spitzer dokládá v dost rozsáhlé studii, že i permanentní smskování a digitální komunikace od pisoáru až po nepovedenou soulož to též podstatně snižují. Klesá kvalita, kterou některé babylonské mýty kladou na počátek Času a Kosmu.
  Klesá míra inteligence, tedy IQ, ve Francii např za posledních deset let klesla prokazatelně o 4%. Podle babylonských mýtů stála Inteligence na počátku  Kosmu a Evropy - na konci Evropská unie Merkel-Juncker-Holland ji pomalu zlikvidují. Konečně k čemu Kosmos a Inteligence, když je tu Evropská unie, k čemu Diany, když máme krávy v Reichu všech barev od zelené, žluté až po černé a úžasné všechny s hnědým ocasem. Příčinu poklesu IQ ve Francii se snaží na serveru bvoltaire dohledat lékař Richard Hanlet.
   Kde je důvod tak radikální změny v IQ. Od počátku psychometrie, když se IQ začalo měřit, pozorovala věda stálý vzestup této hodnoty. Koncem června publikovaly listy le Monde a le Point závěry studie zveřejněné v prominentní revue Intelligence – IQ Francouzů spadlo za posledních deset let o 4%. 
   Překvapuje vás to - tři minuty tele-reality show a je to potvrzeno, samozřejmě musíme jít ke kořenům negativního jevu. Prosté duše, jako já a třeba vy intuitivně napadnou nějaké hypotézy. Někdo se domnívá, že lidé s vyšším IQ mají tendenci mít méně dětí. Možná též ministerstvo školství, které se dneska víc zabývá ideologickým působením na žáky než pořádnou výukou, má svůj podíl. A co dlouhé hodiny strávené u obrazovek s debilními hrami místo četby? Proč ne též „binge drinking“, rychlé a masívní opití moderní u některých vrstev mládeže – výzkumníci na univerzitě v Kalifornii pozorovali rychlou lézi bílé hmoty mozkové u adolescentů holdujícím pravidelnému binge drinking. Pak máme též kanabi, tato substance prokazatelně modifikuje biochemické mozkové procesy: některé studie dokazují, že pravidelná konzumace vede u mladých k poklesu IQ až o 8%.  
   V le Mondu a v le Point je tabu jedna hypotéza, která vás též napadne: není masívní imigrace populace, která patří do nižších IQ kategorií též vysvětlením?  V Dánsku již Kierkegaard ukázal, že IQ mimoevropských mladých vojáků dosahuje pouze 86.3% oproti 100% u autochtonních.  V časech politické nekorektnosti si dovolil  prominentní  psycholog  Hans Eyseneck (1916-1997) přijít s tvrzením, že průměrné IQ je přímo korelované s rasou – není to samozřejmě možné, neboť již pár let od politickokorektních "vědců" a politiků víme, že rasy neexistují. A pak definice inteligence není jednoduchá, je jich několik: perceptívní, prostorová, paměťová, lexikální, matematická atd...., jednoduše tedy, co pak měří testy inteligence?
    Politickokorektní Le Monde a le Point se kloní k mysterióznímu vysvětlení bioložky Barbary Demeneix: klesá-li IQ, je to v důsledku endokrinálních rušících faktorů. Což se nedá dokázat, nenajdeme kontrolní skupinu, která by nekonzumovala konzervy, parfémy, deodoranty, gely, holící krémy atd., které to mají způsobovat. Ať je to pravda nebo ne, nové tamtamy eko-katastrofistů, nové kladivo na nadnárodní kapitalismus, ušlechtilý boj může pokračovat. Brusel musí existovat, musí přijmout nová opatření a to urgentně proti gelům na komáry – jinak je ohrožena  inteligence naše a příštích generací, samozřejmě nad-rasová kolektivní evropskounijní inteligence.      

Žádné komentáře: