pátek 22. července 2016

brexit ekonomie

Ekonomie vyvrací nesmysly pro-evropskounijního davu

„Projekt strach“, kterým ovládla unijní propaganda proti Brexitu většinu médií v Británii a v Unii vyvrací dnešní ekonomické parametry britské ekonomiky. Bank of  England ve své úterní zprávě uvádí, že žádné zpomalení růstu britské ekonomie se nekoná. 
Šetření Anglické národní banky ukázalo, že pokles ekonomického rozvoje nenastal, navzdory varováním před hlasováním o  Brexitu. Členka vedení Bank of England Kristin Forbes to píše ve svém článku v Daily Telegraph. Statistiky mluví o největším procentu lidí v pracovním procesu, index FTSE 100 sumarizující chování 100 největších společností v Británii dospěl vůbec k svému ročnímu maximu.
    Konstatování paní Forbesové hluboce protiřečí varování bývalého ministra financí Osborna a řady mezinárodních institucí, které tvrdily, že s Brexitem přijde hluboká ekonomická krize a šířily strach.
   Paní Forbesová v článku varuje své kolegy, aby předčasně nehlasovali v bankovní radě pro snížení úrokové míry k potencování růstu. Řez  v úrokové míře znehodnotí úspory a dotkne se nepříjemně britských občanů a mohl by poškodit ekonomii. Nízkoúroková monetární politika nepřináší pouze benefit, ale i náklady. Banky budou půjčovat méně peněz – spotřebitelé a byznys budou mít obtížnou cestu k půjčkám. Penzijním a pojišťovacím fondům nastanou těžké časy, aby dostály svým závazkům. Společnosti budou mít tendenci vkládat peníze do penzijního schematu a méně jim zbude na investice a mzdy.
    Po Brexitu nedošlo k žádné tržní nestabilitě – rýsují se symptomy solidního ekonomického růstu – spotřeba, která je generátorem britské ekonomiky roste. Paní Forbesová se domnívá, že momentálně britská ekonomika nepotřebuje žádný monetární zásah nebo korekci. 
   Oficiální ukazatele Anglické banky: mzdy rostou; nejnižší nezaměstnanost za poslední dekádu (4.9%); vzrostla i proporce celkové zaměstnanosti na 74.4% práceschopných lidí.     

Žádné komentáře: