pondělí 11. července 2016

barroso unie sachs

Barroso

Zakladatel španělského Podemos Juan Carlos Monedero prohlásil, že kvartet Barroso, Bush, Blair, Aznar, který na Azorských ostrovech v r. 2003 připravil válku v Iráku by měl jít před mezinárodní tribunál. Blízkovýchodní války mají na svědomí.
Kromě Barrosa ostatní v kvartetu neskončili moc slavně. Barroso se stal v r. 2004 předsedou Evropské komise, na dvě volební období. Kromě války v Iráku má na svědomí současnou krizi Evropské unie. V Portugalsku kde byl ministerským předsedou se nemůže volně pohybovat, má strach, že mu dá někdo přes hubu, tvrdou ekonomickou krizi v zemi má tento chudák též na svědomí.
   Nyní se dočítáme, že ho zaměstnal Goldmann Sachs v londýnské pobočce. Mnozí se chybně domnívali, že na payroll této banky patří už dávno. Dirk Müller z cashkurs.com píše, že toto filcování mezi EU politiky a finančními koncerny je klíčový problém Evropské unie. Každé jejich rozhodnutí je žádostí o příští dobře placený job. Mnozí EU politici pracují předem v prospěch koncernů a proti zájmů evropských občanů. Bývalý EU boss a agent bildenbergských nesmyslů Barroso si vysloužil odměnu. Evropská komise oznámila, že se Barroso ničeho špatného nedopouští a prý se nejedná o střet zájmů.
    Švýcarský Tagesanzeiger oznámil již r. 2012: „2004 ztrávil dnešní prezident Evropské komise Barroso se svojí rodinou týden na pohádkové cestě na lodi miliardáře Spirose Latsise – gratis. Trapné bylo pouze to, že krátce po pohádkové cestě Brusel zabránil aplikací přísných environmentálních předpisů na řeckých lodích. Barroso osobně zasáhl. Poté to vysvětlil v Evropském parlamentu: v čase pohádkové cesty ještě nebyl prezidentem EU, a tak jaképak souvislosti.“
   Miliardář Latsis patří dnes k největším profitérům unijního zachraňování Řecka. Patří mu druhá největší řecká banka EFG Eurobank, rejdařství, nemovitosti na celém světě. 12 miliard eur investoval do řeckého státního dluhu, 48 miliard do privátních řeckých dlužníků. Bez pomoci evropských peněz by jeho banka již dávno zkrachovala.
   Spiegel píše o tom jak je Barroso hrdý na údajné úspěchy při řešení portugalského deficitu. Podle listu šlo ale spíš o kreativní manipulaci se statistikami a  žádný vyrovnaný rozpočet se nekonal. Prodal účast v státních podnicích a když ani to nestačilo, kreativně vydražil příští daňové výnosy na burze a peníze byly. O podvodech bossů Unie se Evropané dovídají po letech, nikdo z nich nenese zodpovědnost.

Žádné komentáře: