sobota 21. května 2016

eu polsko

EU se rozklíží

Polská předsedkyně vlády se vyjádřila k čtrnáctidennímu ultimátu od EU politruka Timmermanse, pokud prezident neodvolá nově jmenované ústavní soudce budou sankce.
Merkelová a její mafie jmenuje a odvolává od médií až po úřad na ochranu ústavy všechny, přitáhla do Německa protiústavním způsobem milion lidí, zrušila Dublinský dohovor a žádné ultimátum ji od EU nehrozí.  Politruk Timmerman amnestoval Junckera a sám sebe v daňových amorálnostech a má odvahu skandalizovat Polsko.
    Ve Financial Timesu píše bývalý velvyslanec EU v Turecku Pierini, že bez podpory Merkelové by si nemohl Erdogan vybudovat svoji diktátorskou  pozici, přispěla k pádu Davotoglu, učinila z EU rukojmí Erdogana. Žádné lidská práva, s nimiž operuje při imigrační invazi, v Turecku nezmiňuje, nehledě na práva Kurdů a Arménů. Brutální turecké blokády Arménie si ona ani politruci v EU nikdy nevšimli. V tomto prostoru pokleslého práva si našli oběť v Polsku, aby odvedli pozornost od svých protizákonných praktik.
   Polská premiérka Beata Szydlo ostře kritizovala počínání EU. „Polsko není problémem, ale Evropská komise je velkým problémem. Polsko se nikdy nenechá srazit žádným ultimátem.“ Poláci jsou hrdý národ a doufejme, že i v nerovném boji jejich bude vítězství. Zatím se s Polskem plně solidarizovalo pouze Maďarsko.
 

Žádné komentáře: