čtvrtek 1. června 2023

vox spanelsko volby

(snad)Reconquista

V neděli se ve Španělsku volilo, na dobrém pravicovém informačním serveru NTVEspana volby uvedli mottem adekvátním pro všechny evropské pseudodemokratické volební komedie: "Kdyby volby k něčemu byly, dávno by je zakázali." "Červnové parlamentní volby a nová podvodná fraška s masívním korespondenčním hlasováním. Narkopedofilní systém Evropské unie vymění jednoho vazala za druhého." NTV oprávněně nevěří v pravicovost bossů lidové strany. Ovšem i v EU občas i volby mají smysl, najdou se zřídkavé ostrovy, kde evropskounijní fašizoidní unifikace pořád ještě nezvítězila, ve Španělsku je v tomto smyslu nadějná strana národní pravice Vox.  Španělé volili do 12 ze 17 regionálních parlamentů a do zastupitelstev 8131 obcí, v roce 2019 zvítězili ve velké většině 12 regionů socialisté, v neděli naopak utrpěli velkou porážku, ztratili většinu regionů a ministerský předseda Sánchez vypsal na 30. června parlamentní volby. Vítězem voleb se 7 miliony hlasy (31,5 %) se stala lidová strana, socialisté dostali 28,1 %, Vox 7,2 % a daleko v závěsu za nimi další strany. Vládní většina dnes kontroluje pouze 3 regiony ze 17, regiony mají velkou autonomii, poslanci zvolí prezidenta a ten vytvoří regionální vládu. Ve Španělsku vládne konglomerát levičácké socialistické strany a radikalizovaných neokomunistů Podemos s pomocí baskických a katalánských separatistů, jde o viditelně nejbolševičtější vládu v Evropě. Vládnoucí levičáctví spolu s nepřirozenými zákony a korupcí Španěly unavilo.

         Národní pravicová strana Vox víc než zdvojnásobila počet hlasů a v některých regionech a v řadě obcí nemohou lidovci bez podpory této strany vládnout. Volebními tématy pravice jsou masová imigrace, národní identita, patriotismus, anti-wokismus, anti-feminismus, Vox akcentuje  suverenitu španělského lidu, je nedělitelná a nezpochybnitelná, nelze ji nikomu a nikam delegovat.  Je naděje, že Voxu se podaří zabránit oportunistickému lavírování lidové strany. V Aragonu dostali lidovci 40 poslanců, socialisté 31, Vox 13, v tradičně levicové Extramaduře lidovci mají 28 mandátů, stejně tak socialisté, Vox 5 mandátů. Vox má klíč k pravicové vládě v 6 autonomních regionech a 30 provinčních hlavních městech. Po letech se kyvadlo společenské atmosféry zvrátilo na pravicovou stranu, lidovci jsou nejsilnější stranou v 27 hlavních městech regionů a provincií. Andaluzii, která od Frankovy smrti byla považována za baštu levice, loni v červnu lidová strana ovládla, vládne i v hlavních provinčních městech regionu včetně Sevilly. 13. června se sejdou regionální parlamenty a zvolí prezidenty, lidová strana se musí rozhodnout zda se pragmaticky spojí s Voxem a společně vytěsní levičáky, kde jen je to možné.
         Vox a lidová strana dostávají šanci zvrátit levičácký systém, který nepřinesl Španělsku vnitřní stabilitu a ekonomickou perspektivu, nezaměstnanost  a zadlužení jsou nejvyšší v Evropě. Po politické změně v 1978 politické síly bez výjimky usilovaly o smíření, bylo to fundamentem o nějž se opíral politický systém, socialistické vlády Zapatera a Sáncheze se zákony historické paměti vzbudily ducha občanské války, pro Vox zrušení těchto zákonů musí být prvním krokem pravicové vlády.
          Luis Maria Palomar v NTV volby komentuje. Ve formě, která strukturuje dnešní Španělsko a jeho režim po roce 1978 (nastolení liberálního režimu), ať vládne, kdo vládne, jde to stále k horšímu. Stačí retrospektivně reflektovat celou liberální epochu až do dneška. Je evidentní, že rychlost degradace akcelerovala do závratného stupně: perverze vzdělávacího systému, euthanasie, atd., za pár let se ze zdravé společnosti stala společnost smrtelně nemocná. Možné vysvětlení? Člověk se stal otrokem svých chtíčů a zla a vše svěřil politickému systému. V politické rovině to znamená absolutní redukcionismus, kde hra na pravici a levici dokonale plní roli, pokud jde o zničení společnosti. Levice konstruuje nepřirozené zákony a pravice se postará, aby se trochu mírnily. Pokud nebudou roubovány věčné hodnoty dobra, pravdy a spravedlnosti, budou převládat nepřirozené proudy. Moderní móda je odsouzena k neúspěchu a ke smrti, v éře duševního zdraví jsme obklopeni zločiny proti přirozenému, jsme sami s mrazivými depresemi a bez morální podpory.
   

Žádné komentáře: